Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΜΕΪΜΑΡΑΚΗ



http://content-mcdn.ethnos.gr/filesystem/images/20151009/low/newego_LARGE_t_1101_54578146.JPGΟ Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης, προσερχόμενος στα κεντρικά γραφεία του κόμματος, έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:

ΕΥ. ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ: Επισκέφτηκα τον Πρόεδρο της Βουλής, τον κ. Βούτση. Είχα μια μακρά συζήτηση μαζί του, για το θέμα της λειτουργίας της Βουλής. Θέλω να πιστεύω ότι ο κ. Βούτσης, ως έμπειρος κοινοβουλευτικός, θα προσπαθήσει να διαφυλάξει το κύρος της Βουλής. Και σε αυτή την προσπάθεια θα συμβάλουμε όλοι μας. Είχαμε μια εποικοδομητική, καλή συζήτηση. Πιστεύω ότι θα εκφράσει το Κοινοβούλιο αυτόνομα και όχι την κυβέρνηση. Του ζήτησα να μεταφέρει στην κυβέρνηση ότι η Νέα Δημοκρατία θα επιθυμούσε -και πιστεύει ότι έτσι πρέπει να λειτουργήσει η Βουλή- τουλάχιστον το πρώτο νομοσχέδιο να μην είναι κατεπείγον, να μην είναι ένα άρθρο και να υπάρχει η άνεση να το συζητήσουμε. Διότι, τελικά, το προηγούμενο επτάμηνο, τα κατεπείγοντα ήταν περισσότερα από όσα ήταν τα προηγούμενα χρόνια. Βρήκα ανταπόκριση από τον κ. Βούτση. Και πιστεύω ότι με ολόκληρο το Προεδρείο, οι Γραμματείς των Κοινοβουλευτικών Ομάδων των κομμάτων, θα προσπαθήσουν να συνεννοηθούν, ώστε το Κοινοβούλιο να σταθεί στον αυτόνομο ρόλο του, σε υψηλό επίπεδο.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Στις 22 Νοεμβρίου κ. Πρόεδρε η εκλογή; Είναι αργά, γρήγορα;

ΕΥ. ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ: Δεν νομίζω ότι ενδιαφέρουν κανένα αυτά.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Είναι πολύς χρόνος μέχρι τότε;

ΕΥ. ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ: Αυτά δεν ενδιαφέρουν κανέναν. Αυτά που ενδιαφέρουν, αυτή τη στιγμή, είναι η φοροκαταιγίδα που έρχεται, οι περικοπές των μισθών και των συντάξεων, η περικοπή του επιδόματος για το πετρέλαιο θέρμανσης, η περικοπή του επιδόματος για τα άτομα με αναπηρία. Τώρα, οι πολίτες έχουν μιλήσει. Η κοινωνία έχει μιλήσει. Η Νέα Δημοκρατία, με Βαγγέλη Μεϊμαράκη, έχει γράψει πάνω από 28%. Όλα αυτά, επομένως, είναι ζητήματα δευτερεύοντα στη σημερινή φάση και θα τα συζητήσουμε μεταξύ μας.