Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

Νέα "σφαλιάρα" για την Εθνική ηττήθηκε στο Μπέλφαστ από την Βόρεια Ιρλανδία με 3-1

Μαρτύριο δίχως τέλος για την Εθνική...
Ούτε τώρα! Η Εθνική ηττήθηκε με.. κάτω τα χέρια στο Μπέλφαστ από την Βόρεια Ιρλανδία με 3-1, δείχνοντας πως δεν μπορεί να σηκώσει κεφάλι και παρέμεινε χωρίς νίκη στα προκριματικά του Euro 2016 . Βαρύ 3-1 (το γκολ του Αραβίδη ήρθε στο 87') υπέρ των γηπεδούχων, που με αυτή τη νίκη εξασφάλισαν από σήμερα και μαθηματικά, την πρόκριση της (για πρώτη φορά μάλιστα στην ιστορία της) στα τελικά του Euro 2016.
Στο πρώτο μέρος η Εθνική παρουσιάστηκε αρκετά αργή στο μεγαλύτερο μέρος, εν αντιθέσει με τους γηπεδούχους που ήταν μια ταχύτητα πάνω. Ετσι οι αντίπαλοί μας που είχαν καλύτερη κίνηση και σαφώς μεγαλύτερη διάθεση, άνοιξαν το σκορ στο 35' με προβολή του Ντέιβις, ενώ σημαντική ευκαιρία για τους γηπεδούχους σημειώθηκε και στο 24' με γυριστό σουτ του Μαγκένις το οποίο αποσόβησε ο Μόρας.
Τελικά το 1-0 έμεινε ως το φινάλε του 45λεπτου, παρότι στο τελευταίο λεπτό ο Μήτρογλου έστειλε τη μπάλα στο δεξί δοκάρι του Μαγκόβερν με σουτ.
Στο δεύτερο μέρος, ακόμη κι αν η Ελλάδα ήθελε να προσπαθήσει να δείξει κάτι θετικό, κάτι τέτοιο κατέστη... ανέφικτο πολύ γρήγορα. Κι αυτό γιατί στο 49΄ ο Μαγκένις έκανε το 2-0 (με κεφαλιά) και ουσιαστικά «κλείδωσε» τη νίκη-πρόκριση για την ομάδα του.
Η αντίδραση της Εθνικής ήταν να προσπαθήσει να βγει μπροστά και το έκανε, όμως οκτώ λεπτά αργότερα (58') ο Ντέιβις με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα (σ.σ. κεφαλιά), έκανε το 3-0, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στην επικράτηση της Βόρειας Ιρλανδίας.
Φυσικά τα υπόλοιπα 32 λεπτά της αναμέτρησης ήταν καθαρά διαδικαστικά, με τον κόσμο των γηπεδούχων να γιορτάζει στις κερκίδες και τους Ελληνες διεθνείς ως... θεατές, να περιμένουν να τελειώσει το νέο... μαρτύριο.
Τουλάχιστον το σκορ δεν μεγάλωσε ακόμη περισσότερο, με τους Βορειορλανδούς να έχουν πάντως κάποιες ευκαιρίες για να το κάνουν, αλλά να και να «κατεβάζουν ταχύτητα» μετά το 65'-70'.

Ο Τσάνας έριξε στο ματς και τους Μάνταλο, Πέλκα και Αθανασιάδη, με τον τελευταίο να έχει μια προβολή στο 82ο λεπτό. Τελικά στο 87' ο Αραβίδης σημείωσε το... γκολ της παρηγοριάς, μετά από γύρισμα του Τοροσίδη και προβολή του επιθετικού της ΑΕΚ.
Βόρεια Ιρλανδία (Ο' Νιλ): Μακγκόβερν, Μακόλεϊ, Μάκνερ, Κάθκαρτ, Ντέιβις, Μπραντ, Έβανς, Ντάλας, Νόργουντ, Γουόρντ (81' ΜακΓκιν), Μαγκένις (78' Μπόις).
Ελλάδα (Τσάνας): Καρνέζης, Μόρας, Τοροσίδης, Παπασταθόπουλος, Χολέμπας, Τζιόλης, Κονέ (71' Πέλκας), Αραβίδης, Σάμαρης, Μήτρογλου (76' Αθανασιάδης), Καρέλης (65' Μάνταλος).