Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015

Ο ΣΥΡΙΖΑ πνίγεται στις ιδεοληψίες του και οι Έλληνες στις επιλογές τους

filis-katrougkalos

Η Ελλάδα βιώνει ένα πραγματικό εφιάλτη. Χωρίς χρήματα, χωρίς διεθνείς συμμαχίες, χωρίς φως και με τα κύματα των μεταναστών-προσφύγων να χτυπούν ως κοινωνικό τσουνάμι, δαιμονισμένα επάνω στο ήδη διαλυμένο κράτος.

Από την άλλη και ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται αντιμέτωπος με τον δικό του εφιάλτη. Πρέπει να κυβερνήσει, ήτοι να αντιμετωπίσει τα ζητήματα, τα οποία είχε ως σημαία της δήθεν(;) αριστερής του ευαισθησίας.

Προσφυγικό:

Η Ελλάδα μετατρέπεται σε οργανωμένη αποθήκη ψυχών με απρόβλεπτες συνέπειες, καθώς το περιβάλλον είναι αχαρτογράφητο και κυρίως η πατρίδα μας βρίσκεται διεθνώς απομονωμένη. Βρίσκεται στην κατάσταση που την θέλουν οι Ευρωπαίοι, εξαθλιωμένη και έτοιμη να συνθηκολογήσει για την εγκατάσταση προσφύγων με οποιοδήποτε αντάλλαγμα... Αρκεί οι πρόσφυγες να μείνουν εδώ. Αρκεί να προσθέσουν τη μιζέρια τους στη δική μας, και αρκεί να μην μεταδώσουν αυτή τη δυστυχία στο κέντρο της πλούσιας Ευρώπης. Η Ελλάδα του Αλέξη Τσίπρα είναι ιδανική για αυτό. Καταχρεωμένη... Ο Αλέξης ως αντιπολίτευση κατήγγειλε την Αμυγδαλέζα κάποιων εκατοντάδων φιλοξενουμένων. Τώρα μπροστά του και μπροστά μας υπάρχει η πρόταση για Αμυγδαλέζες ....δεκάδων χιλιάδων!

Παιδεία:

Η περίπτωση του Φίλη και τα όσα λέει δεν πρέπει να ξενίζουν. Χιλιάδες κενά στα σχολεία, όταν χιλιάδες εκπαιδευτικοί είναι αποσπασμένοι σε γραφεία ή σε αργομισθίες και προστατεύονται σε μόνιμες διακοπές από το κομματικό κράτος ΣΥΡΙΖΑ. Ταξική επίθεση στην ιδιωτική εκπαίδευση, τη στιγμή που σε ένα φροντιστήριο ή μία ξένη γλώσσα καταφεύγουν σχεδόν οι πάντες. Ανυπολόγιστο το κόστος επιστροφής στα δημόσια σχολεία αυτών που δεν θα αντέξουν τις αυξήσεις. Τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, διέξοδος οικονομική για την Ελλάδα που θα κρατήσει εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες φοιτητές και θα φέρει άλλους τόσους από τις γύρω Βαλκανικές χώρες και όχι μόνο, βρίσκονται στη σφαίρα του ιδεοληπτικού ψχαναγκασμού της αριστερής κοσμοθεωρίας. Αρκεί όλα να είναι δημόσια...και ας βουλιάζουν.

Ασφαλιστικό:

Δεν υπάρχει γιατρειά καμία! Η Ελλάδα χωρίς ανάπτυξη, χωρίς νέες θέσεις εργασίας, προσπαθεί με δανεικά να καλύψει τις ανάγκες εκατομμυρίων συνταξιούχων. Κάποιοι δεν από αυτούς, όπως της ΔΕΗ, βρίσκονται στο απυρόβλητο, ως αντάλλαγμα της Συριζαϊκής τους προσήλωσης. Από τα νούμερα της μικρής ανάπτυξης του 2014, περάσαμε στη βαθειά ύφεση των κλειστών Τραπεζών και με την επιχειρηματικότητα αυτή που καθημερινά βυθίζεται να καλείται να στηρίξει το άρρωστο και γιγάντιο κομματικό κράτος που συντηρεί επιμόνως ο ΣΥΡΙΖΑ. Το ασφαλιστικό χωρίς νέο αίμα, χωρίς εισφορές από παραγωγική δραστηριότητα είναι γάγγραινα που δεν έχει λύση στα χέρια του ΣΥΡΙΖΑ, όσο η ιδιωτική πρωτοβουλία θα βρίσκεται στα τοξικά αριστερά αφηγήματα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ψηφίστηκε τον Ιανουάριο για να σκίσει το Μνημόνιο των άλλων... και τον Σεπτέμβριο για να εφαρμόσει το δικό του.

Να υποθέσουμε λοιπόν πως Προσφυγικό, Παιδεία και Ασφαλιστικό αντιμετωπίζονται με τη μέγιστη αριστερή ευαισθησία... και τις καλύτερες των προθέσεων και οι ιδεοληψίες που έχουν περιγραφεί παραπάνω ... είναι μία παραξενιά της αρθογράφου...

Καμία παραξενιά όμως, όλα τα παραπάνω δεν ήταν κρυφά. Ο Ελληνικός λαός που δεν απείχε... και είχε άποψη και τους ψήφισε, τα γνώριζε, ήταν στο προεκλογικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Και σε αυτό του Ιανουαρίου και σε αυτό του Σεπτεμβρίου. Με άλλο διακύβευμα.. αλλά ήταν εκεί.

Ο ΣΥΡΙΖΑ πνίγεται στις ιδεοληψίες του και οι Έλληνες στις επιλογές τους!

Αργυρώ Θεοτοκάτου
www.tokentro.com