Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

Aν και προηγήθηκε δύο φορές ο Αστέρας Δερβενίου άφησε πόντους 2 - 2 στα Αθίκια

Τα μοιράστηκαν όλα Τενεάτης και Δερβένι
Σ’ έναν αγώνα που, όπως εξελίχθηκε, είχε μεγάλο ενδιαφέρον ο Αστέρας Δερβενίου ήρθε ισόπαλος στα Αθίκα με τον Τενεάτη με σκορ 2 – 2.
Bs0yrusdΟ Αστέρας έφυγε από το γήπεδο Αθικίων με πικρή γεύση, γιατί αν και προηγήθηκε δύο φορές, δεν μπόρεσε να πάρει τους βαθμούς της νίκης, χάνοντας μάλιστα προς το τέλος του αγώνα δύο κραυγαλέες ευκαιρίες να επιτύχει και τρίτο τέρμα. Ο Τενεάτης αντιπαράταξε την πίστη του στη διεκδίκηση της νίκης, κατάφερε να ισοφαρίσει δύο φορές  και είχε και αυτός μια ευκαιρία για την ολική ανατροπή. Γενικά ήταν ένας ωραίος αγώνας από δύο πολύ καλές ομάδες, που έπαιξαν χωρίς σκοπιμότητες και χάρισαν πλούσιο θέαμα στους πολλούς φίλους τους που βρέθηκαν στο γήπεδο.

Xoi0pqwbΟ Αστέρας ξεκίνησε τον αγώνα με τη στόφα της καλύτερης ομάδας. Στημένος πολύ καλά στο γήπεδο, έφθανε εύκολα στην περιοχή του Τενεάτη και άρχισε από νωρίς να τον πολιορκεί για κάποιο τέρμα. Στο 13’ μετά από κόρνερ, σε αναταραχή στην εστία του Τενεάτη, ο Κακογιάννης από κοντά δεν μπόρεσε να σκοράρει, πράγμα που έκανε ο Βυζάς με κοντινή προβολή εκμεταλλευόμενος την ασταθή απόκρουση του τερματοφύλακα Ταμπάκου. Αμέσως μετά και πάλι ο Βυζάς σε άλλο κόρνερ απέτυχε να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα, προλαβαίνοντας τους αμυντικούς στο δεύτερο δοκάρι. 
2sbyy8phΟ Τενεάτης προσπαθούσε με μακρινές μπαλιές να δημιουργήσει προβλήματα στην άμυνα του Αστέρα, στοχεύοντας κυρίως τον ικανότατο Λέκκα, χωρίς όμως επιτυχία μιας και η άμυνα του Αστέρα στεκόταν ιδιαίτερα αποτελεσματικά. Κάποιες μπάλες που πέρασαν, τις μάζεψε εύκολα ο σταθερότατος Ρουμελιώτης. Κάπου εκεί στο 30’ ο προπονητής του Αστέρα κ. Κουρούπης άρχισε τις εσωτερικές αλλαγές, χάνοντας έτσι τη συνοχή που έδειχνε μέχρι εκείνη τη στιγμή η ομάδα. Ο Τενεάτης άρχισε να έχει την πλήρη υπεροχή, αφού η οπισθοχώρηση στην άμυνα του Κακογιάννη αδυνάτισε πολύ την επιθετική γραμμή του Αστέρα. Βέβαια ο Αστέρας δεν κινδύνευσε ουσιαστικά στο α’ μέρος, αφού οι παίκτες του Τενεάτη κατέφυγαν σε μακρινά σουτ, μη μπορώντας να φθάσουν μπροστά στον Ρουμελιώτη. Αντίθετα σε μια από τις επιθέσεις του Αστέρα στο 36’, οι νεαροί Πρίφτης και Βυζάς συνεργάστηκαν, αλλά το σουτ του Βυζά έγλειψε το αριστερό Γ του Ταμπάκου.
34ljlaseΤο β’ μέρος του αγώνα έκρυβε πολλές συγκινήσεις. Ο ι παίκτες του Τενεάτη έπαιζαν με περισσότερο φανατισμό και άρχισαν να πιέζουν πολύ την άμυνα του Αστέρα, ο οποίος μετά την απώλεια της αρχικής φρεσκάδας του Αλούσι δεν μπορούσε να διαχειριστεί την κυκλοφορία της μπάλας στο χώρο του κέντρου, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του Κουτρούλη και την είσοδο του Τάφα. Παρ’ όλα αυτά ο Αστέρας βρέθηκε πρώτος κοντά στην επίτευξη τέρματος, όταν στο 53’ ο Βυζάς ελίχθηκε από τα’ αριστερά και σούταρε συρτά, με τον Ταμπάκου να αποκρούει δύσκολα και ασταθώς, χωρίς  όμως άλλη επίπτωση για την ομάδα του, μιας και δεν υπήρχαν κοντά άλλοι επιθετικοί του Αστέρα για να διεκδικήσουν τη μπάλα. Στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο  Επ. Τζαναβάρας κέρδισε τη μπάλα από τον Μπαλή και έβγαλε χαμηλή σέντρα, με τον επερχόμενο Λέκκα να σκοράρει στη δεύτερη προσπάθεια σχεδόν εξ επαφής, μετά την ονειρεμένη απόκρουση του Ρουμελιώτη στην πρώτη προσπάθειά του. Ο Τενεάτης συνέχισε να πιέζει, αλλά η άμυνα του Αστέρα με προεξάρχοντα τον Βασιλάρη δεν επέτρεπε να δημιουργούνται καταστάσεις στην εστία του Ρουμελιώτη. 
Qfwjn2fjΣτο 60’ μετά από μακρινή μπαλιά από την άμυνα του Αστέρα, ο Αλούσι κατέβασε τη μπάλα και πάσαρε στον Πεθαίνο, ο οποίος πάνω στην κίνηση έπιασε ένα γωνιακό σουτ και πέτυχε ένα όμορφο τέρμα, μέσα σε πανηγυρισμούς. Ο Τενεάτης βρέθηκε και πάλι πίσω στο σκορ και προσπαθούσε κυρίως με στημένες μπάλες να δημιουργεί καταστάσεις στην άμυνα του Αστέρα. Μάλιστα δύο φορές, τη μια ο Μπαλάφας και την άλλη ο Λέκκας έπιασαν κεφαλιές από εξαιρετικές θέσεις, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Αλλά και ο προωθημένος, σε φάουλ του Αλούσι, Βασιλάρης είχε μια καλή ευκαιρία στο 73’ όταν το πλασέ του έφυγε για λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Cl1fxntyΣτο 76’ ο Ραφ. Ποτήρης κτύπησε φάουλ από θέση μέσα δεξιά έξω από την περιοχή και ο Μαρινός βγήκε στην πλάτη της άμυνας στο πίσω δοκάρι και με δυνατή καρφωτή κεφαλιά έγραψε το 2 – 2. Ακολούθησαν δύο ευκαιρίες για τον Αστέρα στο 83’ με τον Πρίφτη που ο Αλούσι τον έβγαλε τετ-α-τετ με τον Ταμπάκου, αλλά αυτός πλάσαρε πάνω στον εξερχόμενο τερματοφύλακα και στο 92΄με τον Κουλάκη που έφτασε μετά από ατομική ενέργεια από τ’ αριστερά σχεδόν δίπλα από το κάθετο δοκάρι, αλλά μην έχοντας κοντά του άλλο συμπαίκτη σούταρε δυνατά μεν, αλλά πάνω στον τερματοφύλακα. Ο Τενεάτης είχε την τελευταία ευκαιρία του αγώνα στο 93’ όταν ο Επ. Τζαναβάρας βρέθηκε αμαρκάριστος έξω από την περιοχή του Αστέρα, αλλά το σουτ που επεχείρησε ήταν άψυχο και εύκολη λεία για τον Ρουμελιώτη. 
OsbgsvojΤελικά όπως εξελίχθηκε ο αγώνας το αποτέλεσμα μάλλον είναι δίκαιο, αφού και οι δύο ομάδες είχαν τα καλά και τα κακά τους διαστήματα μέσα στο παιχνίδι. Αν όμως κρίνουμε από πλευράς ευκαιριών, ο Αστέρας πρέπει να νιώθει αδικημένος. Ερωτηματικά προκάλεσαν στους φίλους του Αστέρα οι αλλαγές των Βυζά και Πεθαίνου, που ταλαιπωρούσαν την άμυνα του Τενεάτη. 
Ο διαιτητής κ. Ιωάννης Κακριδής διαιτήτευσε ένα δυνατό παιχνίδι, με ποικιλία φάσεων και συναισθημάτων, αλλά η εμπειρία του τον βοήθησε ώστε να το ολοκληρώσει χωρίς σφάλματα. Οι κάποιες γκρίνιες από πλευράς Τενεάτη για δεύτερες κίτρινες κάρτες, θεωρούνται φυσιολογικές μέσα στα επιτρεπόμενα όρια επηρεασμού των διαιτητών. Και οι βοηθοί του κ.κ. Α. Μπουρτζοβίτης και Μαυραγάνης  είχαν κατά κανόνα σωστές αποφάσεις. 
ΤΕΝΕΑΤΗΣ ΑΘΙΚΙΩΝ: Ταμπάκου, Οικονόμου Επ, Ποτήρης Ραφ (90’ Σινάνι), Ποτήρης Δ, Μαρινός, Σενής, Μπαλάφας, Τζαναβάρας Κ (73’Ποτήρης Γ.), Δουβής, Λέκκας και Τζαναβάρας Επ. 
ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ: Ρουμελιώτης, Μπαλής, Λιθοξόου (54’ Τάφα), Βασιλάρης, Μετεβελής, Κουτρούλης, Αλούσι, Πρίφτης, Βυζάς (64’ Κουλάκης), Κακογιάννης, Πεθαίνος (74’ Μερκούρης).

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ:  asterasderveniou.gr