Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015

Ευτυχώς, δεν έχει πιο κάτω... ΕΛΛΑΔΑ - ΟΥΓΓΑΡΙΑ 4-3

Ευτυχώς, δεν έχει πιο κάτω...
Μετά από 12 ματς χωρίς νίκη, επιτέλους, η κατρακύλα και η... γελιοποίηση της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου, έλαβε τέλος.
Η «γαλανόλευκη», έχοντας αποκλειστεί εδώ και καιρό και μάλιστα ούσα τελευταία στη βαθμολογία, επικράτησε της -σχεδόν αδιάφορης- Ουγγαρίας με 4-3, με σκόρερ τους Σταφυλίδη, Ταχτσίδη, Μήτρογλου και Κονέ.

Το πιο ευχάριστο είναι πως οι διεθνείς έπαιξαν -επιτέλους- ωραίο ποδόσφαιρο. Έβαλαν τέσσερα γκολ, δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες και για πρώτη φορά σε αυτή τη διοργάνωση δεν έφυγαν από το γήπεδο με γιούχα...
Ο Κώστας Τσάνας είχε προαναγγείλει αλλαγές και τις έκανε, επιλέγοντας να παίξει με τρία «δεκάρια» (Φορτούνης, Μάνταλος, Πέλκας) πίσω από τον Μήτρογλου. Και αυτό έκανε την εθνική πολύ κινητική και πολύ επιθετική. Έτσι, ήρθε και το πρώτο γκολ, νωρίς νωρίς. Μόλις στο 5ο λεπτό οι Κίτσιου και Πέλκας έπαιξαν το 1-2 με τον πρώτο να γεμίζει και τον επερχόμενο στο δεύτερο δοκάρι Σταφυλίδη με δυνατό αριστερό πλασέ να κάνει το 1-0.
Μετά τις χαμένες ευκαιρίες των Μπόντε (22') και Πέλκα (24') ήρθε η ισοφάριση για τους Ούγγρους. Στο 26' ο Λόβρεντσιτς κινήθηκε στην πλάτη του Σταφυλίδη, ο οποίος τον «έχασε» και με με καρφωτή κεφαλιά έκανε το 1-1. Οι φιλοξενούμενοι έφτασαν κοντά στην ανατροπή, αλλά το πλασέ του Γιούχας (33') και το σουτ του Λόβρεντσιτς (45') δεν βρήκαν στόχο.

Οι διεθνείς μπήκαν με μεγαλύτερη όρεξη στο δεύτερο ημίχρονο και θέλησαν να δημιουργήσουν προβλήματα στην Ουγγαρία, αλλά βρέθηκαν τελικά πίσω στο σκορ. Στο 54' ο Ντζούτζακ εκτέλεσε το κόρνερ, ο Έλεκ έκανε την προβολή, η μπάλα κατέληξε στον Νέμεθ, ο οποίος με κοντινό πλασέ έκανε το 2-1. Η εθνική «απάντησε» αμέσως. Στο 56' ο Μάνταλος έστρωσε στον Ταχτσίδη κι αυτός με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή νίκησε τον Κίραλι για το 2-2.
Ακολούθησαν δύο «ελληνικά» άστοχα σουτ (59' Φορτούνης, 65' Μήτρογλου), πριν «παγώσει» και πάλι το «Καραϊσκάκης». Στο 75' ο Κάλμαρ πέρασε στην περιοχή και έστρωσε στον Νέμεθ, ο οποίος πλάσαρε ανενόχλητος για το 3-2! Κι ενώ φαινόταν πως ακόμα μία ήττα ερχόταν, η αντίδραση των Ελλήνων, που είχαν κοντά τους τους οπαδούς, ήταν δυναμική. Στο 79' μετά από εξαιρετική κάθετη του Ταχτσίδη στον Μήτρογλου, αυτός πλάσαρε για το 3-3 και στο 86΄ο Κονέ με καρφωτή κεφαλιά, ύστερα από σέντρα του Χολέμπας, έγραψε το τελικό 4-3!

ΕΛΛΑΔΑ (Κώστας Τσάνας): Καρνέζης, Κίτσιου, Σταφυλίδης (35' Χολέμπας), Μόρας, Παπασταθόπουλος (63' Τζανετόπουλος), Πέλκας, Μάνταλος (73' Κονέ), Ταχτσίδης, Σάμαρης, Φορτούνης, Μήτρογλου
ΟΥΓΓΑΡΙΑ (Μπερντ Στορκ): Κίραλι, Κάνταρ, Φιόλα, Έλεκ, Ντζούντζακ (71' Καλμάρ), Νέμεθ, Γκέρα (71' Νάγκι), Μπόντε, Λεάντρο, Γιουχάζ, Λόβρενσιτς (61' Νίκολιτς)