Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2015

Μεϊμαράκης: Ο Τσίπρας αποφάσισε εκλογές - εξπρές για να προλάβει τα "ραβασάκια" φοβάται να κυβερνήσει

Επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα για την επιλογή του να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές έκανε ο πρόεδρος της ΝΔ, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, μιλώντας σε δημάρχους και περιφερειάρχες, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, λέγοντας πως ο πρώην πρωθυπουργός έπρεπε να εξαντλήσει την διερευνητική του εντολή και να ζητήσει από τη Βουλή ψήφο εμπιστοσύνης.
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είπε πως ο πρώην πρωθυπουργός έπρεπε να εξαντλήσει την διερευνητική του εντολή και να ζητήσει από τη Βουλή ψήφο εμπιστοσύνης.

 

"Πήρε 251 ψήφους στη Βουλή και πήγε σε εκλογές", είπε ο κ. Μεϊμαράκης και εξήγησε ότι η Νέα Δημοκρατία έδωσε θετική ψήφο ώστε η χώρα να μη φύγει από την Ευρωπαϊκή Ένωση. "Είναι δυνατόν να βρίσκεται στο παιχνίδι και να ζητάει τη βοήθεια του κοινού και να ανοίξει η κουρτίνα δύο; Εδώ κυβερνάμε τη χώρα", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μεϊμαράκης.

Ο ίδιος κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι πραγματοποιεί εκλογές εξπρές χωρίς να υπάρχει ο απαιτούμενος χρόνος για διάλογο και τόνισε πως το έκανε αυτό για προλάβει πριν έρθουν τα "ραβασάκια" για τον ΕΝΦΙΑ και το 23% ΦΠΑ.

"Φοβάται και τον διάλογο. Καλά να φοβάται να κυβερνήσουμε μαζί αλλά και να μην συζητήσουμε;", υπογράμμισε ο κ. Μεϊμαράκης και ειρωνικά ζήτησε συγγνώμη στον Αλ. Τσίπρα για τον χαρακτηρισμό "ψευτράκος", που ο ίδιος του είχε αποδώσει.

Απευθυνόμενος ουσιαστικά στους αναποφάσιστους ο κ. Μεϊμαράκης είπε πως δεν υπάρχει περιθώριο για ψήφο διαμαρτυρίας και αποχής καθώς τον Ιανουάριο αυτή η ψήφος κόστισε 90 δισ. στη χώρα από τα λάθη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Ο κ. Μεϊμαράκης υπογράμμισε πως μόλις η Νέα Δημοκρατία κληθεί να σχηματίσει κυβέρνηση θα προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις και τις αποκρατικοποιήσεις, ενώ θα προσπαθήσει να έχει ένα πειθαρχημένο δημοσιονομικά προϋπολογισμό.

Επίσης πρόσθεσε ότι θα πρέπει να δημιουργηθεί εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης στην οποία θα συμμετέχουν επιστήμονες ανεξαρτήτων κομματικής τοποθέτησης που θα μπορούν να συζητούν με τους δανειστές και κατά τη διάρκεια των αξιολογήσεων.

Ο ίδιος έκανε λόγο και για την ανάγκη κατάρτισης ενός εθνικού σχεδίου ανασυγκρότησης που θα πρέπει να είναι έτοιμο έως το Πάσχα του 2016 και ζήτησε από τα στελέχη της ΝΔ να μην εφησυχάζουν παρά το δημοσκοπικό προβάδισμα.