Σάββατο 1 Αυγούστου 2015

Μεγαλύτερη από πέρυσι η αυγουστιάτικη έξοδος

Μεγαλύτερη από πέρυσι η αυγουστιάτικη έξοδος
Κατά δεκάδες χιλιάδες αναχωρούν από την Παρασκευή οι κάτοικοι της πρωτεύουσας προς παραθεριστικούς προορισμούς, καθώς σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το κύριο κύμα εξοδούχων από το κλεινόν άστυ, ύστερα από μία εβδομάδα πολύ υψηλών θερμοκρασιών.Μάλιστα, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η φετινή έξοδος αναμένεται να είναι μεγαλύτερη από την αντίστοιχη περυσινή .

Κυκλοφοριακό κομφούζιο σημειώθηκε νωρίς το πρωί του Σαββάτου στους δρόμους προς το λιμάνι του Πειραιά, αφού σύμφωνα με το λιμενικό, ήταν προγραμματισμένα 27 δρομολόγια προς τα νησιά του Αιγαίου.Συνολικά 27.912 επιβάτες και 5.039 αυτοκίνητα, 613 φορτηγά και 897 δίκυκλα επιβιβάστηκαν στα πλοία της γραμμής την Παρασκευή, ενώ τα νούμερα για την κίνηση του Σαββάτου αναμένονται την Κυριακή.

Χαρακτηριστικό είναι ότι πέρυσι, την αντίστοιχη ημερομηνία,απέπλευσαν προς νησιωτικούς προορισμούς 20 πλοία, μεταφέροντας 22.535 επιβάτες, 3.360 Ι.Χ., 560 φορτηγά και 689 δίκυκλα. Αυξημένη είναι επίσης η κίνηση στα λιμάνια τόσο της Ραφήνας, όσο και του Λαυρίου.

Όσον αφορά το οδικό δίκτυο, σύμφωνα με την τροχαία, αν και σημαντικά αυξημένη η κίνηση τόσο προς την Πελοπόννησο όσο και προς τη Στερεά Ελλάδα, δεν παρουσιάζει ιδιαίτερα προβλήματα, ενώ η τροχαία έχει λάβει αυξημένα μέτρα για την ομαλή κυκλοφορία των οχημάτων.