Τετάρτη 12 Αυγούστου 2015

"ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ" ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ : Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ….ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ


http://www.arcadiaportal.gr/sites/default/files/styles/large/public/field/image/landfill-landscape_0_0_0.jpg?itok=MpIkOxe2

Από την "Ανανεωτική Συνεργασία" του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης εξεδόθη  η ακόλουθος ανακοίνωση:

http://i.ytimg.com/vi/SiOvBp1BIWg/hqdefault.jpg"Στο Δημοτικό Συμβούλιο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, με ομόφωνη απόφαση στις 2 Οκτωβρίου 2014 μετά από πρόταση της Ανανεωτικής Συνεργασίας, αλλά και με την παρουσία όλων μας στις 4 Οκτωβρίου 2014 στην πλατεία Αγίου Βλασίου, διατυπώθηκε ξεκάθαρα η κοινή θέση για την λειτουργία του ΧΥΤΑ του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, αποκλειστικά για τις ανάγκες των Δημοτικών Ενοτήτων Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης και Φενεού σύμφωνα με την άδεια λειτουργίας του.
Η κοινή αυτή γραμμή καταπατήθηκε με την τελευταία απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 10 Αυγούστου 2015. Με την απόφαση αυτή την οποία εισηγήθηκε ο Δήμαρχος και υπερψήφισαν μόνο οι δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού του, αποφασίστηκε η μεταφορά 500 τόνων σκουπιδιών από τον Δήμο Βέλου-Βόχας μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου στον ΧΥΤΑ μας. Με την ξαφνική και χωρίς καμία συνεννόηση αυτή απόφαση, ανοίγει ο δρόμος της ανεξέλεγκτης και συνεχούς μεταφοράς σκουπιδιών στον ΧΥΤΑ από το Κιάτο, το Βέλο, το Βραχάτι , το Ζευγολατιό κτλ , καθιστώντας τον Δήμο μας κεντρικό υποδοχέα σκουπιδιών.
Σαν μείζονα μειοψηφία δηλώνουμε την κάθετη αντίθεσή μας και αντιδρούμε στον διαφαινόμενο αυτόν κίνδυνο γιατί :
1. Η απόφαση αυτή αποτελεί σαφέστατη παραβίαση της άδειας λειτουργίας του ΧΥΤΑ με αποτέλεσμα να ελέγχεται ως παράνομη.
2. Η πρόφαση περί αλληλεγγύης δεν μπορεί να γίνει από εμάς αποδεκτή, καθώς δεν πρόκειται για μια έκτακτη περίσταση, αλλά για ένα χρονίζον πρόβλημα άλλων.
3. Το επιχείρημα περί δημοτικής συνεργασίας χωρίς να έχει εκπονηθεί κανένα σχέδιο συνολικής διαχείρισης των απορριμμάτων προκαλεί το ερώτημα: Για ποια συνεργασία μιλάμε; Εμείς βάζουμε τον ΧΥΤΑ και οι άλλοι τα σκουπίδια;
4. Η προβαλλόμενη δικαιολογία περί οικονομικού οφέλους είναι θολή και ατεκμηρίωτη και βέβαια σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αποτελέσει το αντίβαρο της μεταβολής της φυσιογνωμίας της περιοχής μας.
Διαβλέποντας λοιπόν ξεκάθαρα τον κίνδυνο μετατροπής του ΧΥΤΑ Ξυλοκάστρου σε βασικό υποδοχέα σκουπιδιών της Κορινθίας, δεν θα μείνουμε σε καμία περίπτωση αμέτοχοι θεατές. Θα συνεχίσουμε και θα εντείνουμε την προσπάθεια μας με την στήριξη σας, ώστε να φτάσει παντού το μήνυμα ότι ο τόπος μας δεν είναι φτωχός κομπάρσος, αλλά περήφανος πρωταγωνιστής της περιοχής.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ "ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ"
ΤΣΙΩΤΟΣ ΒΛΑΣΗΣ
ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΣΠΥΡΟΣ
ΓΚΑΙΝΑ ΦΡΟΣΩ
ΚΑΡΑΒΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
ΛΑΣΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΜΑΣΤΕΛΛΟΥ ΓΙΟΛΑ