Λόγω της φωτιάς έχει διακοπεί η κυκλοφορία στον αυτοκινητόδρομο από και προς την Τρίπολη και είναι πάρα πολλά τα αυτοκίνητα που έχουν ακινητοποιηθεί σχηματίζοντας ουρές και στις δύο κατευθύνσεις του αυτοκινητοδρόμου.
Στην μάχη της κατάσβεσης υπάρχουν δυνάμεις της Πυροσβεστικής υπηρεσίας με έξι οχήματα δεκαπέντε πυροσβέστες και συντονίζει ο διοικητής πυροσβεστικών υπηρεσιών Κορινθίας πύραρχος Αχιλλέας Τζουβάρας, ενώ το έργο τους συνδράμουν και πολίτες με αγροτικά ψεκαστικά μηχανήματα από την περιοχή. Οι πυροσβέστες προσπαθούν να ανακόψουν την πορεία της πριν φτάσει στον Άγιο Βασίλειο.
Η φωτιά δεν χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα δύσκολη και κατευθύνεται προς τον αυτοκινητόδρομο όπου και αναμένεται να ανακοπεί το πύρινο μέτωπο.