Τρίτη 28 Ιουλίου 2015

Πανούσης: Έμμεση υπονόμευση της Δημοκρατίας οι κινήσεις Βαρουφάκη - «Ο πρωθυπουργός είπε για το Σχέδιο Β’ της αστυνομίας: "Γιάννη, αστυνομικές ιστορίες γράφεις;”»

Clipboard01
Σαφείς αιχμές κατά του Γιάννη Βαρουφάκη με αφορμή τα περί Plan B, άφησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, μιλώντας στο ΣΚΑΙ.
«Έχουμε κοινοβουλευτική δημοκρατία, δεν έχουμε λαϊκή δημοκρατία», τόνισε ο υπουργός προσθέτοντας πως «θέλει προσοχή τι λένε όλοι αυτοί».

«Αν θες να παίξεις στο όριο της αστικής δημοκρατίας πρέπει να παίξεις με τους κανόνες της», τόνισε, ενώ χαρακτήρισε τις κινήσεις Βαρουφάκη μια «έμμεση υπονόμευση της Δημοκρατίας, του καταστατικού μας χάρτη».
Ο κ. Πανούσης εκτίμησε πως οι δηλώσεις Βαρουφάκη «προφανώς χρίζουν δικαστικής διερεύνησης». Αλλά, «όλα αυτά αργούν», όπως είπε. Αυτό που συμβαίνει σε πρώτο στάδιο είναι «η πολιτική απαξία», είπε. «Κάποιοι άνθρωποι με τον τρόπο που λειτούργησαν κατέστησαν ανάξιοι τέτοιων αξιωμάτων», κάτι που όπως επισήμανε είναι «πιο ισχυρή από ειδικά δικαστήρια».
Ο υπουργός απέκλεισε «οποιαδήποτε ανάμειξη του πρωθυπουργού», παρά τις δηλώσεις Βαρουφάκη για το αντίθετο.
«Γιάννη, αστυνομικές ιστορίες γράφεις;»
Όσον αφορά το Σχέδιο Β’ της αστυνομίας, που είχε αναφέρει ο κ. Πανούσης σε περίπτωση που τα πράγματα ξεφύγουν, ο ίδιος εξήγησε ότι «η ασφάλεια της χώρας οφείλει να υπάρχει ένα σχέδιο και στις δύο εκδοχές».
Ωστόσο, όπως ομολόγησε, «όταν το παρουσίασα στον πρωθυπουργό, μου λέει “Γιάννη, αστυνομικές ιστορίες γράφεις;”»
«Δύσκολο να κρατήσει τις ισορροπίες η Κωνσταντοπούλου»
Ο κ. Πανούσης ρωτήθηκε ακόμη για τη στάση της Προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου.
Ο υπουργός δήλωσε πως «δεν είναι ορθός ο τρόπος που διαχειρίζεται τα κοινοβουλευτικά», καθώς όπως εξήγησε, «η κα Κωνσταντοπούλου έχει την τάση να επεκτείνεται έξω από τις αρμοδιότητές της ή να τις τραβάει στα άκρα. Δεν μπορεί να παίζει ρόλο οιονεί Προέδρου Δημοκρατίας, πρωθυπουργού, υπουργού Δημοσίας Τάξης. Δεν μπορεί να γίνει αυτό».
«Αν κυλήσουμε ομαλά τα επόμενα 3,5 χρόνια, χωρίς να γίνουν εκλογές, το βλέπω δύσκολο να μπορέσει να κρατήσει τις ισορροπίες ως πρόεδρος της βουλής», πρόσθεσε σημειώνοντας ότι δεν προβλέπεται βοηθός πρωθυπουργού, καθώς ο καθένας έχει το δικό του χώρο ευθύνης.
 newsbeast.gr