Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

Υπό έλεγχο οι πυρκαγιές σε Ασίνη και Λευκάκια Αργολίδας


Υπό έλεγχο τέθηκαν οι πυρκαγιές σε Ασίνη και Λευκάκια Αργολίδας
 Ελέγχονται οι φωτιές που εκδηλώθηκαν νωρίτερα σήμερα το μεσημέρι στην Ασίνη και τα Λευκάκια του Δήμου Ναυπλιέων, ύστερα από υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων, αλλά και των πολιτών της περιοχής, που έδωσαν κυριολεκτικά μάχη με τις φλόγες για να σώσουν τα σπίτια, αφού οι φωτιές έκαιγαν μέσα σε κατοικημένες περιοχές, αλλά και την καθοριστική συμβολή των εναέριων μέσων.

Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, εξήρε τις προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων και έδωσε τα συγχαρητήριά του τόσο στον διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πελοποννήσου, αρχιπύραρχο Κωνσταντίνο Γιόβα, όσο και στους πυροσβέστες ,οι οποίοι προστάτεψαν περιουσίες και αποφεύχθηκαν τα χειρότερα, τονίζοντας ότι πολλοί από αυτούς έχουν μέρες να πάνε στα σπίτια τους εξαιτίας των πολλών πυρκαγιών που έχουμε τις τελευταίες ημέρες στην Πελοπόννησο.

Μάχη με τις φλόγες δίνουν 16 οχήματα της Πυροσβεστικής με 40 περίπου πυροσβέστες

Η φωτιά προκάλεσε ζημιές σε αυλές σπιτιών, αλλά ευτυχώς δεν κάηκαν σπίτια κι ελέγχθηκε γρήγορα από την άμεση επέμβαση των δυνάμεων κατάσβεσης. Στο σημείο παραμένουν δυνάμεις της Πυροσβεστικής, που επιχειρούν για την πλήρη κατάσβεση και για το ενδεχόμενο αναζωπυρώσεων.