Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

Τα γύρισαν οι Φινλανδοί - Στηρίζουν την Ελλάδα

Τα γύρισαν οι Φινλανδοί - Στηρίζουν την Ελλάδα Το φινλανδικό κοινοβούλιο ενέκρινε σήμερα την έναρξη των διαπραγματεύσεων για ένα νέο πρόγραμμα βοήθειας, καθώς και τη συζήτηση μίας νέας χρηματοδότησης - γέφυρας της Ελλάδας, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της χώρας Αλεξάντερ Στουμπ.

Η Μεγάλη Επιτροπή, η οποία ενεργεί για λογαριασμό του κοινοβουλίου της Φινλανδίας και είναι αρμόδια να εξουσιοδοτήσει την κυβέρνηση να διαπραγματευθεί τη βοήθεια στην Ελλάδα, ενέκρινε το σχετικό αίτημα της κυβέρνησης.



Αυτό ενώ η Φινλανδία ήταν η χώρα που τήρησε την πιο σκληρή στάση στο Eurogroup, προβάλλοντας έντονες αντιστάσεις στην έγκριση της έναρξης διαπραγματεύσεων για νέο πακέτο στήριξης της Ελλάδας.

Το ακροδεξιό κόμμα των "Αληθινών Φινλανδών" είχε θέσει βέτο σε ένα ενδεχόμενο ναι σε νεο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα και είχε απειλήσει ότι θα ρίξει την κυβέρνηση την ημέρα της πιο κρίσιμης διαπραγμάτευσης στο Eurogroup.

Ο υπουργός Οικονομικών της Φινλανδίας υποστήριξε ότι δέχτηκε τηλεφώνημα από το Ελσίνκι και ενημερώθηκε ότι δεν είναι εξουσιοδοτημένος από την κυβέρνηση συνεργασίας (δεύτερο κόμμα της οποίας είναι οι ευρωσκεπτικιστές Αληθινοί Φινλανδοί) να συζητήσει ένα νέο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα αλλά μόνο ένα Grexit.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ