Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΥΡΙΑΖΙΔΗΣ: Οι μεταναστευτικές ροές αυξάνονται διαρκώς και η Κυβέρνηση, για μία ακόμη φορά, απούσα…



http://ysterografa.gr/wp-content/uploads/2015/05/DimitrisKyriazidis.jpgΟ Υπεύθυνος του Τομέα Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Κυριαζίδης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Οι μεταναστευτικές ροές αυξάνονται διαρκώς και η Κυβέρνηση, για μία ακόμη φορά, απούσα… Απούσα από την κοινωνία που στενάζει, υπομένοντας το πρόβλημα, απούσα από τα ακριτικά νησιά που έχουν κυριολεκτικά πνιγεί λόγω των καθημερινών αφίξεων μεταναστών, απούσα και από τη Βουλή… Πανταχού παρόντες μόνον οι λαθρομετανάστες, οι οποίοι δια κυβερνητικής βούλας εξακολουθούν να εισέρχονται αθρόα στην Χώρα και, όχι μόνον αυτό, αλλά να αφήνονται κατά εκατοντάδες στο Κέντρο της Πρωτεύουσας, όπως έγινε και σήμερα.

Αυτό το εθνικό δράμα, αυτός ο κυβερνητικός παραλογισμός, αυτή η κυβερνητική αδράνεια και απραξία πρέπει να έχουν ένα τέλος. Ως εδώ!
Η πολιτική επιλογή της Κυβέρνησης να επιλύσει το πρόβλημα δια της καταργήσεώς του, κλείνοντας τα μάτια σε αυτήν την τραγικώς διογκούμενη κατάσταση, η οποία έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο, πρέπει να έχει ένα τέρμα! Δεν είναι δυνατόν το πρόβλημα και οι συνέπειές του να αναδεικνύονται καθημερινά, μεσούσης μάλιστα της τουριστικής περιόδου, και η Κυβέρνηση να αρνείται πεισματικά να σταματήσει τους παλιμπαιδισμούς και να αντιληφθεί ότι δεν μπορεί να μένει άλλο αμέτοχη και αδρανής, σφυρίζοντας αδιάφορα στο κρίσιμο αυτό εθνικό ζήτημα.
Με τις διαρκώς αυξανόμενες καθημερινές συμπλοκές μεταξύ των συνωστιζομένων στα λιμάνια και στους δρόμους μεταναστών, τις επιθέσεις στα όργανα της πολιτείας και σε απλούς πολίτες, με τους λαθρομετανάστες να τριγυρίζουν πεινασμένοι και άστεγοι στο κέντρο της Αθήνας, είναι απαράδεκτο η Κυβέρνηση να μην συνειδητοποιεί την κρισιμότητα της κατάστασης.
Δεν είναι δυνατόν η εγκληματικότητα να αυξάνεται, τα νησιά μας να κινδυνεύουν, ο τουρισμός να πλήττεται, η κοινωνία να στενάζει από την έκταση του προβλήματος, η Χώρα να εξευτελίζεται καθημερινά και η αρμόδια αναπληρώτρια Υπουργός, με τις κομματικές παρωπίδες, να εθελοτυφλεί, θεωρώντας ότι όλα βαίνουν καλώς. Και όχι μόνον τούτο, αλλά για πολλοστή φορά η Κυβέρνηση επιλέγει συνειδητά να φυγομαχεί και να μην προσέρχονται στη Βουλή, οι συναρμόδιοι Υπουργοί για να συζητήσουν το ζήτημα αυτό, το οποίο έχει επίσημα τεθεί από τις 20/4/2015 με επερώτηση Βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας.
Είναι πραγματικά ντροπή, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και οι επερωτώμενοι Υπουργοί να αποφεύγουν συστηματικά να εμφανιστούν στη Βουλή των Ελλήνων προκειμένου να απαντήσουν, ως οφείλουν κατά το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής, στα κρίσιμα ερωτήματα
Ελπίζουμε και ευχόμαστε, έστω και αργά, ορισμένοι να εγκαταλείψουν τις θεωρίες περί «ηλιοθεραπειών» και τα λοιπά αριστερά ευφυολογήματα, συνειδητοποιώντας τις πραγματικές διαστάσεις του προβλήματος και την ανάγκη για άμεση αντιμετώπισή του.