Κυριακή 12 Ιουλίου 2015

Βαρύ κλίμα συνάντησε ο Μεϊμαράκης

 
Σε πολύ βαρύ κλίμα για τη χώρα πραγματοποιήθηκε η «πρώτη» του Ευάγγελου Μεϊμαράκη ως Προέδρου της Ν.Δ. στη Σύνοδο του ΕΛΚ.
Ο κ. Μεϊμαράκης είχε διαδοχικές συναντήσεις με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ αλλά και τον γάλλο πρώην Πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος εμφανίζεται αιχμηρός για την πολιτική Ολάντ και τη στήριξη που παρέχει στην ελληνική πλευρά.
Ο Πρόεδρος της Ν.Δ. έγινε μάρτυρας του κλίματος δυσπιστίας που υπάρχει στην Ευρωζώνη για την ελληνική πλευρά ενώ αίσθηση προκάλεσε και το γεγονός ότι στη δήλωσή του άφησε αιχμές, ακόμη και τώρα, για τους χειρισμούς του κ. Αλέξη Τσίπρα, καλώντας τον να αφήσει τους τακτικισμούς και να φέρει μία συμφωνία που θα διασφαλίζει την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη.
Στο γαλάζιο στρατόπεδο επικρατεί ανησυχία για την εξέλιξη των πραγμάτων αλλά και για το γεγονός ότι, εξαιτίας των χειρισμών της, η κυβέρνηση του κ. Αλέξη Τσίπρα καλείται, πλέον, να αποδεχθεί πολύ σκληρότερα μέτρα από αυτά που βρίσκονταν στο τραπέζι μέχρι και την προκήρυξη του Δημοψηφίσματος. Επίσης, διατυπώνεται έντονος προβληματισμός και για σειρά μέτρων που περιλαμβάνονται στο προσχέδιο του Eurogroup και τα οποία θα προκαλέσουν αντιδράσεις όχι μόνον από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αλλά ακόμη και από βουλευτές των κομμάτων της αντιπολίτευσης.
Η δήλωση Μεϊμαράκη μετά τη Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης, αμέσως μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στις Βρυξέλλες, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Όπως και στην Ελλάδα, έτσι και στην Ευρώπη, η Νέα Δημοκρατία κάνει το εθνικό της καθήκον. Εδώ και πάρα πολύ καιρό, προσπαθεί να πείσει τους Ευρωπαίους οτι πρέπει να υπάρξει μια καλή συμφωνία, που μπορεί και πρέπει ο πρωθυπουργός να αποδεχθεί και το Εθνικό Κοινοβούλιο να την ψηφίσει, ώστε η Ελλάδα να εξασφαλίσει την παραμονή της στο ευρώ.
Δυστυχώς, πέρασαν έξι μήνες, χωρίς κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα. Τα πράγματα έχουν φτάσει σε πάρα πολύ δύσκολο σημείο. Είναι οριακά και σήμερα ίσως παίζονται όλα.
Καλώ τον πρωθυπουργό, ή μάλλον του κάνω έκκληση, να σταματήσει πια το όποιο τακτικίστικο παιχνίδι, να συμφωνήσει με τους εταίρους και να φέρει τη συμφωνία στο Εθνικό Κοινοβούλιο, ώστε η Ελλάδα και οι Έλληνες πολίτες, να ζήσουν τα επόμενα χρόνια μέσα στην Ευρώπη».