Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015

Δραματική έκκληση Ηλία Ανδρικόπουλου: ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ, Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΓΙΚΗ, Η ΔΙΑΒΡΩΣΗ ΕΧΕΙ ΦΘΑΣΕΙ ΣΤΟ ΑΠΡΟΧΩΡΗΤΟ, ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΣΕ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΕΣ , ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΖΗΜΙΩΝ..

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης κ. Ηλίας Ανδρικόπουλος , με δραματική έκκληση απευθυνόμενος προς κάθε Αρχή περιφερειακή ή κεντρική,  για το μεγάλο πρόβλημα που ταλανίζει όλη τη Δυτική Κορινθία την διάβρωση των ακτών. 
Ο κ. Ανδρικόπουλος σε δηλώσεις τονίζει πως η κατάσταση ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΓΙΚΗ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ, Η ΔΙΑΒΡΩΣΗ ΕΧΕΙ ΦΘΑΣΕΙ ΣΤΟ ΑΠΡΟΧΩΡΗΤΟ, ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΣΕ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΕΣ , ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΖΗΜΙΩΝ..
Η δήλωση του κ. Ηλία Ανδρικόπουλου:


"Καταρχάς ο Δήμος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης έχει το μεγαλύτερο πρόβλημα στο Νομό Κορινθίας. Και αυτό γιατί από την διάβρωση έχει καταρρεύσει όλο παραλιακό οδικό συγκοινωνιακό δίκτυο. Δυστυχώς από τα πολύ μεγάλα  έργα τα οποία υπάρχουν έχουν επιβαρυνθεί όλοι οι δρόμοι , η Π. Ε. Ο. αλλά και οι κάθετοι δρόμοι με τα έργα της που γίνονται στη Ν.Ε.Ο.
Από την άλλη μεριά η συντήρηση της ΠΕΟ έχει πάψει εδώ και 25 χρόνια και  είναι στα όρια του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης υπό κατάρρευση, καθώς εκεί που κάθεσαι ξαφνικά, να φύγει όλος ο δρόμος και να πέσει σε καμιά τρύπα κανένα αυτοκίνητο ή κανένα μηχανάκι.
Έχουμε φθάσει στο απροχώρητο . Ήδη είμαστε έτοιμοι στο Δήμο μας να πάρουμε σοβαρές αποφάσεις και μέχρι να κλείσουμε τους δρόμους και να μεταφέρουμε την ευθύνη τόσο στην Περιφέρεια , όποια της ανήκει, όσο και στη κεντρική εξουσία... 
Πρέπει να πάρουμε τις αποφάσεις εκείνες ώστε να αναγκάσουμε ή την Περιφέρεια ή την κεντρική Κυβέρνηση να πάρουν μέτρα και να φέρει χρήμα.. Χωρίς χρήματα δεν γίνεται . Αυτή την στιγμή η κατάσταση από την Λυκοποριά έως το Δερβένι είναι ΤΡΑΓΙΚΗ. Έκλεισαν και τρεις μέρες η ΝΕΟ και πέρασαν (από την ΠΕΟ) όλες οι νταλίκες και διαλύθηκαν τα πάντα. ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ. .. 
Η διάβρωση έχει φτάσει να καταπιεί και τον Πευκιά. Χρειάζονται ΧΡΗΜΑΤΑ, χρειάζονται αδειοδοτήσεις τις οποίες δεν μπορούμε να πάρουμε εύκολα, για να μπορέσουμε να κάνουμε έστω κάποιο μικρό έργο. Υπάρχουν σοβαρά προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν."