Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ ΟΔΕ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ κ. ΣΙΜΟΥ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΓΙΩΡΓΟΥ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ



http://left.gr/sites/left.gr/files/styles/large/public/georgantas-yfyp.jpg?itok=ytolp6FN
http://www.gossip-tv.gr/media/com_news/story/2013/06/13/264581/main/3bfc7c936e125a1dafcc33478004a187.jpg

Ο Συντονιστής ΟΔΕ Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης κ. Σίμος  Κεδίκογλου και ο υπεύθυνος του Τομέα Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιώργος Γεωργαντάς, για την ακύρωση της συζήτησης στην Ολομέλεια του νομοσχεδίου για την ιθαγένεια,  έκαναν τις ακόλουθες δηλώσεις:


Σ. Κεδίκογλου: Σήμερα ο σκοπός της συνέντευξης Τύπου ήτανε να σας παρουσιάσουμε τις θέσεις μας και τα σχόλιά μας για το νομοσχέδιο για την ιθαγένεια. Δυστυχώς, αυτό δεν μπορεί να γίνει λόγω της νέας προσβολής της ανώτατης λειτουργίας της Βουλής των Ελλήνων, της Ολομέλειας. Λίγες  μέρες μετά την προτεραιότητα που δόθηκε στην τηλεοπτική μετάδοση της Επιτροπής της κας Κωνσταντοπούλου έναντι της Ολομέλειας της Βουλής, σήμερα πήγαμε ένα βήμα παραπέρα, παρακάτω. Γιατί αναβλήθηκε η Ολομέλεια της Βουλής προκειμένου να πέσουνε όλα τα φώτα της δημοσιότητας στην Επιτροπή της κας Κωνσταντοπούλου. Είναι γνωστό το «σύνδρομο της τηλεπαρουσιάστριας» που διακατέχει την κα Κωνσταντοπούλου, όμως δεν μπορεί να κάνει τη Βουλή τηλε-πανηγυράκι της. Αυτό είναι απαράδεκτο.

Γ. Γεωργαντάς: Όταν ξεκίνησε στην επιτροπή η συζήτηση για το νομοσχέδιο αυτό, η  κα Χριστοδουλοπούλου ζήτησε η συζήτηση να γίνει με την κατεπείγουσα διαδικασία. Ζήτησε και σύντμηση των προθεσμιών, καθώς - όπως είπε η ίδια και είναι καταγεγραμμένο στα πρακτικά – το νομοσχέδιο στο άρθρο 9 προβλέπει τη δημιουργία της διαχειριστικής αρχής, που είναι αναγκαία για την απορρόφηση χρημάτων από ευρωπαϊκά κονδύλια για τη μετανάστευση και τους πρόσφυγες. Αυτή, λοιπόν, η απόφαση της Επιτροπής, η οποία ελήφθη μετά την έκκληση της κας Χριστοδουλοπούλου για κατεπείγουσα διαδικασία, αυτή τη στιγμή ακυρώνεται με τον χειρότερο και πιο αντιθεσμικό τρόπο. Να σημειώσω ότι πολλοί βουλευτές της επαρχίας οι οποίοι ήρθαν σήμερα στην Αθήνα για να συμμετάσχουν τις εργασίες της Ολομέλειας και να πάρουν το λόγο, επιστρέφουν πίσω. Νομίζω ότι πλέον η ιστορία, η υπόθεση αυτή έχει ξεφύγει από κάθε όριο.