Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

Σενάριο χρεοκοπίας της Ελλάδας εντός ευρώ! Τι λέει η τράπεζα της Ελλάδος

Σενάριο χρεοκοπίας της Ελλάδας εντός ευρώ! Τι λέει η τράπεζα της Ελλάδος
 Παρέμβαση – μήνυμα με πολλούς αποδέκτες αναμένεται σήμερα από την Τράπεζα της Ελλάδος στην Έκθεση Νομισματικής Πολιτικής.
Ουσιαστικά η Κεντρική Τράπεζα μεταφέρει το μήνυμα της ΕΚΤ που δεν είναι άλλο από το γεγονός ότι εντός ευρώ χρεοκοπία δεν είναι δυνατό να υπάρξει.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Τα Νέα ο Γιάννης Στουρνάρας εκφράζει την άποψη ότι “χρεοκοπία εντός ευρώ δεν υπάρχει” και πως η εκδήλωση πιστωτικού γεγονότος μπορεί να οδηγήσει σε έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη.

Παράλληλα οι εκτιμήσεις των αναλυτών στην Φρανκφούρτη, έδρα της ΕΚΤ εκτιμούν ότι δεν θα υπάρξει απόφαση η οποία θα θέτει σε κίνδυνο τη διαπραγμάτευση, οδηγώντας σε ασφυξία τις ελληνικές τράπεζες, δημιουργώντας έτσι αρνητικό κλίμα.
Αντίθετα η πρόθεση της ΕΚΤ είναι να συνεισφέρει στη δημιουργία κλίματος συμφωνίας.

Χαρακτη5ριστικά αξιωματούχος φέρεται να αναφέρει ότι όσο η Ελλάδα βρίσκεται στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης και δεν εκδηλώνει πιστωτικό γεγονός η ΕΚΤ μέσω ELA θα συνεχίσει να στηρίζει τις ελληνικές τράπεζες.

Δηλώσεις που ουσιαστικά διαψεύδουν το σενάριο στον ξένο Τύπο για κλείσιμο της στρόφιγγας λόγω του κλίματος που έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες ημέρες στη διαπραγμάτευση.
 
newsit.gr