Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ ΤΗΣ ΟΔΕ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΑΛΑΦΑΤΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ ΣΤΗ ΔΙΑΡΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


http://www.antinews.gr/Eleutheros-tupos/Upopsephios-tes-ND-gia-to-demo-Thessalonikes-o-Stauros-Kalaphates/Upopsephios-tes-ND-gia-to-demo-Thessalonikes-o-Stauros-Kalaphates.jpg



Ο Συντονιστής της ΟΔΕ Παραγωγής και Εμπορίου της Νέας Δημοκρατίας κ. Σταύρος Καλαφάτης, μετά την απόφαση να συζητηθεί στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής το θέμα του μετρό της Θεσσαλονίκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Χρειάστηκαν επίμονες παρεμβάσεις τις Νέας Δημοκρατίας, προκειμένου να συζητηθεί σε ανώτατο, θεσμικά, επίπεδο, με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων, ένα ζήτημα που από το μεγαλύτερο αναπτυξιακό έργο, μετατράπηκε στο μεγαλύτερο πρόβλημα μιας πόλης.
Η Θεσσαλονίκη θέλει λύση και όχι υποσχέσεις.
Το έργο του μετρό πρέπει να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί 

ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΕΚΤΑΜΙΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΕΣΠΑ




Επίσης οκ. Σταύρος Καλαφάτης, σχετικά με τις καθυστερήσεις στην εφαρμογή εκταμίευσης των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Η κυβέρνηση «πνίγει» τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις, αφαιρώντας τους το οξυγόνο που προσφέρει το ΕΣΠΑ. Από τις αρχές του χρόνου εκκρεμούν αιτήσεις επιχειρήσεων για τη διενέργεια ελέγχων ολοκλήρωσης επενδυτικών σχεδίων και έναρξης της παραγωγικής δραστηριότητας προγραμμάτων στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007-2013. Εκκρεμούν επίσης αιτήσεις άλλων επιχειρήσεων, για καταβολές της δημόσιας χρηματοδότησης για επενδύσεις που υλοποιήθηκαν και ελέγχθηκαν από τα αρμόδια όργανα των ενδιάμεσων φορέων διαχείρισης. Οι επιχειρηματίες τήρησαν στο έπακρο τις υποχρεώσεις τους και έχουν προσκομίσει στον ΕΦΕΠΑΕ τις απαραίτητες φορολογικές και ασφαλιστικές ενημερότητες. Όμως, δεν έχουν λάβει τα χρήματα που αντιστοιχούν στη δημόσια χρηματοδότηση, με αποτέλεσμα να ζουν σε καθεστώς οικονομικής ασφυξίας. Λες και δεν έφθανε η έλλειψη ρευστότητας, την οποία αντιμετωπίζουν. Ο αρμόδιος υπουργός υποχρεούται να δώσει άμεσα λύση.