Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

Άννα Κουλούκα-Μας απογοήτευσε και ο κ. Γκιώνης



Συνομιλούμε εδώ και καιρό κυρίως μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πιστεύω με τη
γλώσσα της αλήθειας και τολμώ να πω ότι πολλοί από εμάς, δεν μπορούσαμε να είχαμε προβλέψει τι θα συμβεί με την σημερινή Δημοτική αρχή και όσα υποσχόταν για τον Δήμο. Ναι είχαμε κάποια ιδέα αλλά μέχρι εκεί.

Σήμερα σχεδόν ένα χρόνο μετά πρέπει να σας πω ότι από μία άποψη πειράζει απίστευτα ότι αυτά τα "προεκλογικά" λόγια, με το συμπάθιο κιόλας, αποδεικνύονται εντελώς χαζομάρες, ανέφικτα, χωρίς καμία σχέση με την στυγνή πολιτική πραγματικότητα, αυτή που διαμορφώνει πάντα η οικονομική κατάσταση.  Ήταν απλά αυτά που θα θέλαμε να ακούσουμε και δεν ακούγαμε από την προηγούμενη Δημοτική αρχή που καλώς ή κακώς υποσχέθηκε στην αρχή και μετά απογοήτευσε.


Δεν κατηγορώ φυσικά κανένα που πίστεψε στα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα ότι θα πετύχει δήθεν η νέα Δημοτική αρχή εκεί που απέτυχε η προηγούμενη.  Έτσι είναι η ζωή. Καμιά φορά όλοι μας όταν περνάμε δύσκολα, μπορεί και να πιστέψουμε σε θεωρίες και μεγάλα λόγια που εκτοξεύονται από στόματα μόνο και μόνο για να εξαπατήσουν.


Στη περίπτωσή μας, ανεξάρτητα από ότι ακουγόταν προεκλογικά, αποδεικνύεται ότι και επί Λογοθέτη και επί Γκιώνη, όλοι εμείς οι Δημότες ήμασταν και είμαστε πάντα τα πολιτικά "θύματα" και ότι όλοι αυτοί που καθορίζουν το μέλλον μας δεν εξέφραζαν τίποτα παραπάνω από ευχολόγια, απλά και μόνο για να υφαρπάξουν τη δεδομένη στιγμή την ψήφο μας.


Όμως κακά τα ψέματα, μετά τις τελευταίες εξελίξεις και μπροστά στην οικονομική ασφυξία του Δήμου είναι ενοχλητικό ακόμα περισσότερο ότι καλώς ή κακώς η αποτυχία του κ. Γκιώνη, θα είναι τελικά αποτυχία του Δήμου, αποτυχία του τόπου, αποτυχία όλων μας.


Γιατί κακά τα ψέματα με σκέτη την απλή αναγνώριση του προβλήματος δεν γλυτώνεις από τη καταστροφή , ούτε απαλύνεται το πρόβλημα που με την απραξία διογκώνεται καθημερινά.
Γιατί το μεγάλο ερώτημα ήταν, είναι και παραμένει σοβαρό, τι θα κάνεις σαν Δήμος για να αντιστρέψεις την κατάσταση και πώς θα βγάλεις τα υπόλοιπα 4 δύσκολα χρόνια, αν δεν υπάρχει ουσιαστική και πολυεπίπεδη ανάπτυξη;


Πώς θα υπάρχει ανάπτυξη, αν δεν υπάρξουν κάποιας μορφής επενδύσεις; Και πώς θα υπάρξουν επενδύσεις, αν o Δήμος μας εξακολουθεί να μην είναι έτοιμος, συνεχίζοντας να βαδίζει χωρίς σχέδιο, με το ρυθμό της χελώνας, ανίκανος να χρηματοδοτήσει τις τρέχουσες αναπτυξιακές ανάγκες του, ανίκανος τελικά να μειώσει τα χρέη του;


Δεν περιμένουμε απάντηση, περιμένουμε όμως έστω ένα αμυδρό φως ελπίδας, μια μικρή αχτίδα που να δείχνει ότι ο σημερινός Δήμαρχος και οι συνεργάτες του, έχουν συνειδητοποιήσει το πρόβλημα και εργάζονται για την λύση του.

ΑΝΝΑ ΚΟΥΛΟΥΚΑ-ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ


www.novelradio.gr
www.novel918.gr