Σάββατο 9 Μαΐου 2015

Καταλάθος ... νίκησε η ΑΕΚ δια... ποδός Σοϊλέδη!


ΑΕΚ – Απόλλων Σμύρνης 2-1  | onsports.grΟ Άρης Σοϊλέδης κράτησε την ΑΕΚ στην κορυφή της βαθμολογίας των πλέι οφ με την απίστευτη γκολάρα που σημείωσε στο 90', διαμορφώνοντας το τελικό 1-1 κόντρα στον Απόλλωνα.

Η «Ένωση» βρέθηκε σε πολύ δύσκολη θέση και κινδύνευσε με την πρώτη εντός έδρας απώλεια στα πλέι οφ, μιας και ο Απόλλωνας όχι μόνο προηγήθηκε με τον Ανγκούλο, αλλά είχε την ευκαιρία μετά την ισοφάριση του Μπαρμπόσα να προηγηθεί εκ νέου με τον Ισπανό.
Στα πρώτα 45' η ΑΕΚ σε καμία περίπτωση δεν έδειξε το καλό πρόσωπο που μας έχει συνηθίσει ως ομάδα τη φετινή σεζόν, την ώρα που ο Απόλλωνας με σοβαρότητα και σωστή τακτική στο παιχνίδι του, κατάφερνε να κρατήσει μακριά από την εστία του Ταϊρη τους επικίνδυνους επιθετικούς της «Ένωσης».
Στα πρώτα 15' ο ρυθμός του παιχνιδιού ήταν πολύ κακός, με τις δύο ομάδες να μην δημιουργούν ευκαιρίες, ενώ μόλις στο 19' η ΑΕΚ έφτασε κοντά στο γκολ, όταν από φάουλ του Αραβίδη ο προωθημένος Λαμπρόπουλος έπιασε την κεφαλιά, όμως ο Ταϊρης μπλόκαρε τη μπάλα.
Στο 32' ο Σοϊλέδης βρήκε χώρο κι έκανε το διαγώνιο σουτ, με τη μπάλα να περνά πάνω από την εστία του Ανέστη, ενώ δύο λεπτά αργότερα από γύρισμα του Πλατέλλα, ο Ταϊρης πρόλαβε και μπλόκαρε τη μπάλα προ του Αραβίδη.
Ο Πλατέλλας στο 36' έκανε το σουτ, όμως η μπάλα κόντραρε στο σώμα του Μπαμ Μπαμ και κατέληξε στον Ταϊρη, ο οποίος δεν ανησύχησε στο 42', όταν από σέντρα του Αραβίδη και μονοκόμματο σουτ του Μπαρμπόσα, η μπάλα έφυγε άουτ.
Ο Απόλλωνας, πάντως, ήταν αυτός που έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία του β' ημιχρόνου, όταν ο Ψιάνος γέμισε προς την περιοχή του Ανέστη, ο Άριστς έκανε την προσπάθεια για την κεφαλιά, όμως η μπάλα έφυγε άουτ.
Ο Τραϊανός Δέλλας προσπάθησε να… ανακατέψει την τράπουλα με το ξεκίνημα του β΄ ημιχρόνου, καθώς πέρασε τον Κρισάντους αντί του Λαμπρόπουλου, κάνοντας πιο επιθετικό το σχήμα της ομάδας του.
Όμως πολύ σύντομα ήρθε η ψυχρολουσία, καθώς στο 47' έπειτα από εξαιρετική μπαλιά του Μπαμ Μπαμ, ο Ανγκούλο εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια στην άμυνα της ΑΕΚ, βγήκε απέναντι από τον Ανέστη που δεν μπόρεσε να τον ανακόψει και σε κενή εστία πλάσαρε εύστοχα για το 0-1.
Οι «Κιτρινόμαυροι» προσπάθησαν να αντιδράσουν άμεσα, όμως η καλά οργανωμένη άμυνα αντέδρασε σωστά. Στο 54' ο Αραβίδης σέντραρε, όμως ο Ταϊρης μπλόκαρε τη μπάλα έπειτα από την κεφαλιά του Ανάκογλου.
Η ισοφάρισε για την «Ένωση» ήρθε με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα. Ο Αραβίδης και πάλι από αριστερά έκανε την παράλληλη μπαλιά, ο Κρισάντους με προβολή έστειλε τη μπάλα προς την εστία του Ταϊρη, ο τερματοφύλακας του Απόλλωνα απέκρουσε με τα πόδια, όμως ο Μπαρμπόσα από κοντά δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 1-1.
Ο Κρισάντους απείλησε και πάλι στο 64', όμως η μπάλα έφυγε άουτ, όμως στο 68' ήταν ο Απόλλων αυτός που «άγγιξε» το γκολ. Ο Ανγκούλο βρήκε χώρο έξω από την περιοχή κι εξαπέλυσε μια «οβίδα» με το αριστερό, όμως η μπάλα τράνταξε το δεξί δοκάρι του Ανέστη κι εν συνεχεία απομακρύνθηκε.
Με τον ρυθμό του παιχνιδιού να έχει ανέβει κατακόρυφα, στο 72' ήταν η σειρά της ΑΕΚ να φανεί απειλητική. Ο Μπακάκης έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, όμως ο Ταϊρης σωστά τοποθετημένος έδιωξε τη μπάλα. Ο τερματοφύλακας του Απόλλωνα πραγματοποίησε νέα εντυπωσιακή επέμβαση με το ένα χέρι στο 75' σε σουτ του Αραβίδη από πλάγια αριστερά. Στην εξέλιξη της φάσης από το κόρνερ του Μπαρμπόσα η άμυνα του Απόλλωνα δεν απομάκρυνε σωστά τη μπάλα που έφτασε στον Μπαρμπόσα που έκανε το σουτ, όμως αυτή τη φορά οι φιλοξενούμενοι έδιωξαν.
Στο τελευταίο 15λεπτο οι παίκτες του Δέλλα ενέτειναν τις προσπάθειές τους για να φτάσουν στην επίτευξη του δεύτερου γκολ, παίζοντας ουσιαστικά στο μισό γήπεδο την «Ελαφρά Ταξιαρχία». Οι φιλοξενούμενοι, όμως, με διπλή ζώνη άμυνας κρατούσαν σθεναρά στα μετόπισθεν, κι όποτε τους δινόταν η ευκαιρία έβγαιναν στην αντεπίθεση, επιχειρώντας να αιφνιδιάσουν τους «κιτρινόμαυρους».
Η τελευταία κίνηση από πλευράς Δέλλα ήταν η είσοδος του Ντούνη στον αγωνιστικό χώρο αντί του Ανάκογλου, με την ΑΕΚ να τα παίζει πλέον «όλα για όλα». Όμως στο 86' λίγο έλειψε και πάλι να γίνει το 1-2, όμως ο Ανέστης βγήκε ταχύτατα από την περιοχή του και με προβολή πρόλαβε τον Τζιώρα που έβγαινε τετ-α-τετ έπειτα από καταπληκτική μπαλιά του Άρσιτς!
Στο 90', όμως, ανέλαβε να βγάλει τα… κάστανα απ' τη φωτιά ο Άρης Σοϊλέδης. Με ένα εκπληκτικό σουτ από τα 30 μέτρα και πολύ πλάγια δεξιά, ο Σοϊλέδης αιφνιδίασε τον Ταϊρη που βρισκόταν εκτός θέσης κι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Απόλλωνα, κάνοντας το 2-1 για την «Ένωση»!
Έτσι η ΑΕΚ παρέμεινε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας των πλέι οφ, μιας και την ίδια ώρα στο «Καυτανζόγλειο» ο Ηρακλής επικρατούσε 2-0 της Παναχαϊκής…

ΑΕΚ: Ανέστης, Μπακάκης, Κολοβέτσιος, Λαμπρόπουλος (45' Κρισάντους), Σοϊλέδης, Γιόχανσον, Τζανετόπουλος, Ανάκογλου (84' Ντούνης), Μπαρμπόσα, Πλατέλλας (76' Ζόριτς), Αραβίδης
ΑΠΟΛΛΩΝ: Ταΐρης, Βασιλαντωνόπουλος, Κύργιας, Ψιάνος, Γκόλιας, Κοτσώνης, Λαγός (77' Ηρακλής), Σουάνης (69' Τζιώρας), Χαλκιαδάκης, Μπαμ Μπαμ (85' Λίτσης), Άρτσις, Ανγκούλο