Σάββατο 9 Μαΐου 2015

Ο Ηρακλής με τρίτη σερί νίκη 2 - 0 και την Παναχαϊκή αδιαφιλονίκητο φαβορί για την άνοδο στη Σούπερ Λίγκα . Η Λάρισα το "αφεντικό" της Θεσσαλίας.

«Σούζα» μέσα στον Βόλο, καθαρίζει ο «Ήρα»
Πρόβα για… Σούπερ Λίγκα κάνει ο Ηρακλής καθώς έκανε το τρία στα τρία επικρατώντας με 2 - 0 της Παναχαϊκής στο «Καυτανζόγλειο». Έτσι, οι «κυανόλευκοι» έφτασαν στους 16 βαθμούς, όσους και η ΑΕΚ, όντας στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Πλέον, οι Θεσσαλονικείς μόνο με… θαύμα θα χάσουν την άνοδο στη Σούπερ Λίγκα και έχουν ήδη αρχίσει να καταστρώνουν τα πλάνα τους.

Το αδιαφιλονίκητο φαβορί για το ένα από τα εισιτήρια της ανόδου είναι ο Ηρακλής, αφού συνεχίζει… ακάθεκτος και έφτασε ήδη στους 16 βαθμούς, με το απόλυτο τα τρία πρώτα παιχνίδια των playoff. Στον αντίποδα, η Παναχαϊκή παραμένει τελευταία χωρίς βαθμό, έχοντας ωστόσο παράπονα από τη διαιτησία του αγώνα στη Θεσσαλονίκη. Οι Αχαιοί στο ξεκίνημα του ματς είχαν καλή παρουσία, αλλά όταν δέχθηκαν το πρώτο γκολ έδειξαν να… παραδίδονται στους «κυανόλευκους» που έδιωξαν μια και καλή το άγχος με το δεύτερο γκολ λίγο πριν το φινάλε.
Το ματς στη Θεσσαλονίκη άρχισε να… παίρνει φωτιά όταν στο 34’ ο ρέφερι έδειξε πέναλτι αλλά πήρε πίσω την απόφασή του. Στο 40’, ωστόσο, έδωσε το πέναλτι με τον Νίκο Πουρτουλίδη να το εκτελεί εύστοχα και να δίνει προβάδισμα στον Ηρακλή. Ο ίδιος παίκτης στο 82’ έκανε το 2-0 και «σφράγισε» τη νίκη της ομάδας του.
ΗΡΑΚΛΗΣ (Νίκος Παπαδόπουλος): Χουάντερσον, Μπουκουβάλας, Βαλεριάνος, Μπαρτολίνι (Καρασαλίδης 66′), Ζιαμπάρης, Ιντζόγλου, Πουρτουλίδης, Τσιλιανίδης, Πασάς (Ρομάνο 79′), Κυριακίδης, Λουκίνας (Περόνε 74′)
ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Δημήτρης Σπανός): Γεωργακόπουλος, Αναστασόπουλος, Ασίγμπα, Στεργίδης, Άλα, Μαρουκάκης, Μασούρας, Κοντοχρήστος, Χαρτσιάς (Φουρλάνος 46′), Μπουντόπουλος (Κορέτι 85′), Γκαντιάγκα

Η Λάρισα από την πλευρά της, πήρε τεράστια νίκη επί του Ολυμπιακού Βόλου εκτός έδρας. Το 1 - 0 των «βυσσινί» τους έφερε στην 3η θέση της βαθμολογίας των play off με έξι βαθμούς, με τον Απόλλωνα να έχει 4 και την ομάδα της Μαγνησίας έναν, ενώ η Παναχαϊκή είναι τελευταία χωρίς βαθμό. Η νίκη της Λάρισας ήταν ιδιαίτερα σημαντική, τόσο για το γόητρο όσο και για το νέο ενδιαφέρον που έχει δοθεί στην τρίτη θέση με την πιθανότητα ανόδου επιπλέον ομάδας από τη Football League να είναι πια ορατή.
Στο ματς του Βόλου, η Λάρισα ήταν αυτή που προσπάθησε να αιφνιδιάσει και είχε πρώτη τις καλές ευκαιρίες, με τον Ολυμπιακό Βόλου να απαντά στη συνέχεια. Οι φιλοξενούμενοι στη λήξη του πρώτου μέρους ζήτησαν πέναλτι, ωστόσο αυτό δεν δόθηκε με τον Μπόγιοβιτς να διαπληκτίζεται έντονα με τον Γιαλούση. Τελικά ο φορ των «βυσσινί» κατάφερε να βρει δίχτυα στο 49’ μετά από τη σέντρα του Ριμπέιρο και να χαρίσει μεγάλη νίκη στη Λάρισα!
Ολυμπιακός Βόλου (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Ρίζος, Ζέρης (82' Σκοπελίτης), Μπουτζίκος, Μπάρμπας, Γιαλούσης, Ρόκας (67' Μπαλντοβαλίεφ), Κυζιρίδης, Μπιτάνγκ, Θέος, Μπεριάν, Διαμαντόπουλος
Λάρισα (Σούλης Παπαδόπουλος): Αποστολίδης, Καρανίκας, Κοντοδήμος, Δεληζήσης, Μελισσάς, Νεμπεγλέρας, Μπανούσης, Πίντο (87' Σαρακατσάνος), Ελιομάρ (74' Πινδώνης), Σερζίνιο (78' Ν'Γκεσάν), Μπόγιοβιτς

Τα αποτελέσματα
Ολυμπιακός Βόλου -  Λάρισα 0 - 1
ΑΕΚ - Απόλλων Σμύρνης 2 - 1
Ηρακλής - Παναχαϊκή 2 - 0

 Η Βαθμολογία

1
Ηρακλής
3
5-1
16
2
ΑΕΚ
3
6-3
16
3
Λάρισα
3
4-3
6
4
Απόλλων Σμύρνης
3
2-2
4
5
Ολυμπιακός Βόλου
3
0-2
1
6
Παναχαϊκή
3
2-8
0