Παρασκευή 1 Μαΐου 2015

Ο Μάιος μας έφτασε,

Ο  ΜΑΪΟΣ
(Ποίημα Αγγελου  Βλάχου)
Ὁ  Μάιος μᾶς ἔφτασε.
Ἐμπρός.  Βῆμα ταχύ
νά τόν προϋπαντήσωμε
παιδιά στήν ἐξοχή.

Δῶρα  στά χέρια του πολλά
καί ὅμορφα κρατεῖ.
Καί τά μοιράζει γελαστός
σέ ὅποιον τοῦ ζητεῖ.

Φέρνει τραγούδια καί χαρές,
λουλούδια καί  δροσιά.
Καί μυρωδάτη φόρεσε
ὡραία φορεσιά.

Πᾶμε  κι' ἐμεῖς νά πάρωμε.
Μή χάνωμε καιρό.
Μᾶς φτάν' ἕνα τριαντάφυλλο
κι' ἕνα  κλαρί  χλωρό.

Εντάξει, δεν είναι και ό,τι καλύτερο, αλλά δίνει το κλίμα, ρε παιδί μου. Πάει το Πάσχα με τ’ αρνιά και τα κοκορέτσια, φάγαμε, ήπιαμε, ξεκουραστήκαμε.
Οι γιορτές τελειώσανε και η καθημερινότητα ξαναρχίζει, βρίσκοντας τους περισσότερους με επιπλέον βάρος. Βέβαια, μπορεί να φάγαμε πολύ τη Λαμπρή, αλλά δεν περιμέναμε ότι η επίπτωση αυτή θα ήταν μεγάλη στο βάρος μας συμμετέχοντας στο πασχαλινό τραπέζι που είναι γνωστό για την πλουσιότητά του, αλλά και για τη χοληστερίνη του. Βέβαια, εμείς δίνουμε άφεση αμαρτιών στον εαυτό μας, αφού ο Μάιος θα είναι όλος δικός μας για να κάνουμε δίαιτα, ρίχνοντας όχι μόνο κιλά, αλλά και χοληστερίνη, ουρικό, τριγλυκερίδια, σάκχαρο και ότι άλλο είχε ανέβει, ως παρενέργεια του πασχαλινού τραπεζιού.
Γι αυτό και «από αύριο δίαιτα»
Θα μου πεις: -Ποια αρνιά ρε μεγάλε, το πάσχα πέρασε εδώ και μισό μήνα, στη φτήνια τη βγάλαμε, με κοτοπουλάκι στο φούρνο και οσπρια στη κατσαρόλα. Ας όψεται η ρημάδα η κρίση, εδώ δεν έχουμε να πληρώσουμε το νοίκι κλπ. Γι’ αυτό σας λέω λοιπόν, το διάλειμμα τελείωσε, τα κεφάλια μέσα...
 ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΑΛΟΣ