Παρασκευή 1 Μαΐου 2015

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2015: "ΒΟΥΛΙΑΞΕ" ΑΠΟ ΚΟΣΜΟ Η ΔΥΤΙΚΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑ

 
Οι Έλληνες και σε εποχή κρίσης και λιτότητας δεν απαρνιούνται τις παραδόσεις τους . Δεν ξεχνούν τα ήθη και τα έθιμά τους. Πρωτομαγιά  σήμερα και η Δυτική Κορινθία "βούλιαξε" από κόσμο...

Χιλιάδες επισκέπτες κατέκλησαν τη παραλιακή ζώνη από το Δερβένι, τη Λυκοποριά , το Ξυλοκάστρο μέχρι και το Μελίσσι και όχι μόνο , καθώς υπήρξε πλήθος επισκεπτών που προτίμησαν τα όμορφα ορεινά χωριά της περιοχής μας, που έστω για λίγο γέμισαν από κόσμο. Η Ζάχολη, το Ορεινό Χελυδόρι , ο Πύργος , η Καρυά , το Σαραντάπηχο μέχρι τα Τρικαλοχώρια και τη Μάνα είχαν σήμερα την τιμητική τους.

Αυτές τις ημέρες επιστρέφουν στις πατρογωνικές εστίες τους, εκεί που κρατάνε οι ρίζες τους, στον τόπο όπου έζησαν και μόχθησαν οι πατεράδες τους και οι παππούδες τους,  φαίρνοντας μαζί και φίλους που αγαπούν τα ξεχασμένα , έρημα χωριά μας.
 
Εκεί χαμογέλασαν ,τραγούδησαν χόρεψαν ,γλέντησαν γενικώς έστω και αν δεν πήγαν λόγω οικονομικού προβλήματος σε μαγαζιά αλλά έστρωσαν κουρελού στο χορτάρι ή στο δρόμο και έβγαλαν τα φαγητά που είχαν φέρει από το σπίτι και απέδειξαν ότι αυτός ο λαός είναι ταυτόσημος με την λέξη ελπίδα!

 

Οι "ΔΥΤΙΚΟΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ" βρέθηκαν στο Ορεινό Χελυδόρι όπου σήμερα γέμισε από κόσμο. Το παρών έδωσε και ο Δημοτικός Σύμβουλος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης κ. Κώστας Κουσουλός. Κάτι ανάλογο θα γίνει και στίς 9 Μαιου , καθώς γιορτάζει και η Εκκλησία του χωριού ο Άγιος Νικόλαος... ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ - ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

Βασίλης Λάλος