Παρασκευή, 24 Απριλίου 2015

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑΣ ΤΗΣ ΟΔΕ ΜΟΡΦΩΤΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΝΔ κ. ΣΟΦΙΑΣ ΒΟΥΛΤΕΨΗ για την "καρατόμηση" του Σωτήρη Χατζάκη
http://www.paraskhnio.gr/wp-content/uploads/2014/09/%CE%A3%CE%BF%CF%86%CE%AF%CE%B1-%CE%92%CE%BF%CF%8D%CE%BB%CF%84%CE%B5%CF%88%CE%B71.jpg
Η Συντονίστρια της ΟΔΕ Μορφωτικών Υποθέσεων της Νέας Δημοκρατίας, κ. Σοφία Βούλτεψη, σχετικά με το πογκρόμ του ΣΥΡΙΖΑ στο χώρο του πολιτισμού, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

http://esperinos.gr/wp-content/uploads/2015/04/81474-thumb.jpgΗ απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Πολιτισμού Ν. Ξυδάκη να «καρατομήσει»  τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Σωτήρη Χατζάκη, εντάσσεται σε μια πρωτοφανή για το δημοκρατικό μας πολίτευμα εκστρατεία πολιτικών διώξεων στις οποίες με ζήλο επιδίδεται η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου.

Μια κυβέρνηση που δεν περιορίζεται στην εξάντληση των τελευταίων ευρώ που έχουν απομείνει στη χώρα, αλλά έχει αποφασίσει να εξανεμίσει και τα τελευταία αποθέματα πολιτικού πολιτισμού, καταφεύγοντας στις γνωστές πρακτικές σπίλωσης συνειδήσεων που μόνο σε ολοκληρωτικά καθεστώτα συναντά κανείς.

Ο κ. Χατζάκης - την απομάκρυνση του οποίου καταδίκασε ως πολιτική δίωξη η Ένωση Θεάτρων Ευρώπης – είναι μόνο η αρχή ενός χωρίς προηγούμενου πογκρόμ στον χώρο του πολιτισμού.

Όπως έχει γίνει γνωστό, με τροπολογία θα λήξει η θητεία όλων των επικεφαλής των 500 περίπου οργανισμών που εποπτεύονται από το υπουργείο Πολιτισμού.

Αλήθεια κανένας δεν κάνει στον κ. Ξυδάκη και στον… σοσιαλιστικό ρεαλισμό του