Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Τραγωδία με δύο νεκρούς στη Ζαχάρω Ηλείας

troxaio kakov6 
 Στο πένθος βυθίστηκε απόψε ο οικισμός του Θολού , νότια της Ζαχάρως στην Ηλεία μετά το θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε λίγο πριν τις 9 το βράδυ στην Ε.Ο. Πύργου – Κυπαρισσίας στο τμήμα μεταξύ της διασταύρωση Καλίδονας και Κακοβάτου, όπου έχασαν την ζωή τους ζευγάρι ηλικιωμένων.

Όλα έγιναν όταν το αυτοκίνητο μάρκας Peugeot που οδηγούσε με κατεύθυνση προς Κυπαρισσία, ο 84χρονος απόστρατος αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας Παναγιώτης Τάγαρης και με συνεπιβάτισσα την 78χρονη  σύζηγό του Αγαθή από το Θολό Ζαχάρωςκάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες συγκρούστηκε νωτομετωπικά με τη καρότσα προπορευόμενου τρακτέρ που , με οδηγό έναν 38χρονο από την περιοχή της Καλλίδονας, κουβαλούσε μπάλες με σανό. Το τραγικό δυστύχημα που κόστισε τη ζωή στους δύο ηλικιωμένους συνέβη σε μία ευθεία της εθνικής οδού όπου δεν υπάρχει φωτισμός λίγο μετά τις 8.30 το βράδυ. Το αυτοκίνητό τους συγκρούστηκε με σφοδρότητα με την καρότσα και ο θάνατός του εκτιμάται ότι επήλθε ακαριαία. Άμεσα ειδοποιήθηκαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής όπου μετέβησαν στο σημείο για τον απεγκλωβισμό των δύο ηλικιωμένων ενώ ασθενοφόρα έφτασαν από την περιοχή της Κυπαρισσίας για να παραλάβουν τις σορούς των δύο νεκρών. Το τρακτέρ με την καρότσα μετά τη σύγκρουση εξετράπη της πορείας του και κατέληξε στο πρανές της οδού. Ο οδηγός του τρακτέρ κάτοικος Καλίδονας σε κατάσταση σοκ δεν μπορούσε να συνέλθει για αρκετή ώρα και να πιστέψει αυτό που του είχε συμβεί και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους. Η οικογένεια ήταν ιδιαίτερα αγαπητή στην τοπική κοινωνία. Για το τραγικό δυστύχημα προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Πύργου.

Ο 84χρονος, Παναγιώτης Τάγαρης, είχε αποστρατευθεί από το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας, πριν χρόνια και ζούσε με την αγαπημένη του σύζυγο στην περιοχή του Θολού Ζαχάρως. Όπως αναφέρουν  άνθρωποι που τον γνώριζαν ήταν ένας άνθρωπος οξυδερκής, δραστήριος και κοινωνικός. Ακόμα και μετά την αποστράτευσή του παρέμενε ενεργός πολίτης ενώ ήταν ενταγμένος και στην πολιτική ζωή του τόπου όπου ζούσε, αφού διατελούσε στέλεχος της τοπικής οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας στην περιοχή.

Ο άτυχος συνταξιούχος αστυνομικός χθες το βράδυ, επέστρεφε μαζί με την σύζυγό του στο σπίτι τους, ωστόσο λίγα χιλιόμετρα προτού φτάσουν στο Θολό, η μοίρα τους έπαιξε άσχημο παιχνίδι και έκοψε ξαφνικά το νήμα της ζωής τους.


Κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει στην μικρή κοινότητα του Θολού αλλά και στην Ζαχάρω, πως το ηλικιωμένο ζευγάρι έφυγε από τη ζωή και άνθρωποι που τους γνώριζαν ξέσπασαν σε λυγμούς για την αδικία που «χτύπησε» την οικογένεια.
Ο 84χρονος Παναγιώτης Τάγαρης και η 78χρονη σύζυγός του, Αγαθή, όπως ανέφεραν, άτομα από την περιοχή, ήσαν πολύ αγαπημένοι και πάντοτε στήριζαν ο ένας τον άλλον. Να σημειωθεί πως, όπως αναφέρουν πηγές, ο 84χρονος, κατά τη διάρκεια της θητείας του στην Ελληνική Αστυνομία, είχε διατελέσει και Διευθυντής του Αστυνομικού Τμήματος Παραλίου Άστρους. Το ηλικιωμένο ζευγάρι, από τον γάμο του είχε αποκτήσει δύο γιους, έναν γιατρό που ζει στην Πάτρα και έναν υπάλληλο που ζει στην Αθήνα.