Σάββατο 7 Μαρτίου 2015

Μ’ επιτυχία ολοκληρώθηκε η πρώτη εβδομάδα Υγείας του Xinis Education Festival

Εμφάνιση evdomada ygeias edu15.jpg
Δελτίο Τύπου
Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκπαιδευτική εβδομάδα Υγείας, που διοργάνωσε το Μediterranean College Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του “Xinis Education Festival 15”, της μεγαλύτερης και πληρέστερης εκπαιδευτικής διοργάνωσης στην Ευρώπη!
Με το μήνυμα «Γίνε ο Ήρωάς σου» πραγματοποιήθηκε το σεμινάριο το Φάνη Δέλλιου, πρώην χρήστη ουσιών και νυν ιδρυτή της ΜΚΟ «Αρωγής 12+», μιας  πρωτοβουλίας γονέων, συμβούλων ψυχικής υγείας και ευαισθητοποιημένων ατόμων, η οποία προσφέρει συμβουλευτικές υπηρεσίες σε κάθε μορφή εθισμού, με έμφαση στις ουσίες, τα ναρκωτικά και το αλκοόλ. Έχοντας ως όχημα ένα υπάρχον, εξαιρετικά αποτελεσματικό μοντέλο αυτογνωσίας που συνδυάζει τις υπηρεσίες ψυχικής υγείας, κοινωνικής επανένταξης και πνευματικής υγείας με την εμπειρία των θεραπευτικών ομάδων, περιέγραψε στο κοινό την διαδικασία που ακολουθεί η «Αρωγή 12+» για την απεξάρτηση των νέων και όλους τους μηχανισμούς επανένταξης τους, στην κοινωνία.
Τι εικόνα έχουμε για το σώμα μας; Μπορούμε να σταθούμε απέναντι στον καθρέφτη; Στο επόμενο σεμινάριο με θέμα «Οι διατροφικές διαταραχές και η αντιμετώπισή τους», η κλινική ψυχολόγος MSc Φοίβη Χρίστου,  περιέγραψε τα κρούσματα διατροφικών διαταραχών, όπου  οι πάσχοντες παρουσιάζουν συνεχή ενασχόληση με τα τρόφιμα, έχουν διαστρεβλωμένη εικόνα σώματος και διατροφικές συμπεριφορές που είναι εκτός ελέγχου. Τέλος, έδωσε συμβουλές στο κοινό ενώ απάντησε σε όλες του τις απορίες.
Σε όλους τους συμμετέχοντες χορηγείται βεβαίωση παρακολούθησης για να εμπλουτίσουν το βιογραφικό τους!
Εβδομάδα επισιτισμού η επόμενη εβδομάδα του “Xinis Education Festival 15”… Σας περιμένουμε!       
Απόκτησε  τη V.I.P. Pass, μπαίνοντας στο www.xinisfestival.edu.gr και συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα!
Mediterranean College, Θεσσαλονίκη
Egnatia 2-4
tel.: +30 2310 547708
fax: +30 2312 202620  / website: www.medcollege.edu.gr 

Mediterranean College