Σάββατο 7 Μαρτίου 2015

Πολιτική Άνοιξη: Ο ακροδεξιός εφιάλτης που έγινε κυρίαρχη συνιστώσα της ΝΔ


antonis-samaras-politiki-anoixiΜετά τα χρόνια της πολιτικής ερήμου, γύρισε πάλι ο εφιάλτης της Πολιτικής Άνοιξης.

Αυτή τη φορά ως συνιστώσα της ΝΔ. Ο Αντώνης Σαμαράς, επιλέγει συνειδητά, εκ νέου στη σκοτεινή του πολιτική διαδρομή, να φτιάξει ένα ακροδεξιό μόρφωμα εντός ενός μεγάλου κόμματος που εξ αιτίας αυτής της στάσης το οδηγεί στη συρρίκνωση και την εξαφάνιση.

Το πρόβλημα δεν είναι μόνο, ότι η ΝΔ έχασε τις εκλογές και πρέπει να αναζητηθούν τα αίτια.

Το πρόβλημα βρίσκεται στο πως διαχειρίζεται κάποιος αυτή τη μεγάλη ήττα.


Ο Αντώνης Σαμαράς, έχασε διαδοχικά τις ευρωεκλογές και τις εθνικές εκλογές. Φέρνοντας ντροπιαστικά ποσοστά για ένα κόμμα που στήριζε πατριωτικά τη μικρομεσαία τάξη.


Οι εμμονές του τέως πρωθυπουργού και τα πάθη του, δεν τον άφησαν μετά την ήττα των ευρωεκλογών να διορθώσει τα λάθη. Αντίθετα υπέπεσε σε πολύ χειρότερα.

Και αυτό, γιατί το μικρόβιο της εξουσίας και της αλαζονείας δεν τον άφησε να δει πως δίπλα του έχει συμβούλους που λειτούργησαν απολυταρχικά με ακροδεξιό φερετζέ. Η ευθύνη στον ίδιο.

Δεν κατάλαβε πως γύρω του συσπείρωσε εκείνες τις πολιτικές δυνάμεις που μετέδωσαν το μεταπολεμικό εμφυλιακό κλίμα και αγωνίστηκαν για τους τύπους και τις άρρωστες ιδεοληψίες τους, παρά για τα προβλήματα της κοινωνίας.

Τώρα ο Αντώνης Σαμαράς, βρίσκεται προ μίας μεγάλης ιστορικής απόφασης. Να οδηγήσει σε δημοκρατικές διαδικασίες τη ΝΔ που δεν του ανήκει και να αφήσει να κυλήσει η αναγκαία εκτόνωση ή να συνεχίσει με την ομάδα ακροδεξιών συμβούλων και βουλευτών να χτίζει τη συνιστώσα της Πολιτικής Άνοιξης μέσα στη ΝΔ.

Αν δεν πράξει αυτό που ζητά η βάση της μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης που δεν είναι φυσικά αυτοί που ψήφισαν τη ΝΔ με αρχηγό τον Σαμαρά, θα είναι υπεύθυνος για την περαιτέρω ώθηση των κοινωνικών δυνάμεων σε πολιτικές επιλογές που θα εναλλάσσουν στην εξουσία το ΣΥΡΙΖΑ με τη Χρυσή Αυγή.

Ο Αντώνης Σαμαράς θα αποδείξει πανηγυρικά πως είναι η κύρια αιτία για την επαλήθευση της θεωρίας του συμβούλου του Λαζαρίδη, αυτής των δύο άκρων.

Ο Αντώνης Σαμαράς θα έχει σκοτώσει για δεύτερη φορά τη ΝΔ και τα όνειρα μιας κοινωνίας που ζητά μετριοπάθεια μέσα στην κρίση και όχι ακροδεξιούς τζάμπα μάγκες.
Ιωάννης Καλαμίδης
www.tokentro.gr