Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Πρόσκληση σε εκδήλωση: «Με αφορμή την υπόθεση Charlie Hebdo: Ισλαμοφοβία - Ευρώπη - Ολοκληρωτισμός»

Εμφάνιση is.pngΠαρασκευή 20 Μαρτίου 2015
Στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου (οδός Δαμασκηνού, 1ος όροφος)
Ώρα έναρξης 19.00

Το μακελειό στο Charlie Hebdo «πάγωσε» την Ευρώπη. Πολλοί μίλησαν για την ευρωπαϊκή «ενδεκάτη Σεπτεμβρίου», ενώ συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και αλληλεγγύης έγιναν όχι μόνο στο Παρίσι αλλά σε δεκάδες πόλεις, μεταξύ των οποίων και η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη. Η επίθεση σε εκδήλωση με ομιλητή σκιτσογράφο που είχε σχεδιάσει τον Μωάμεθ το 2007 που άφησε άλλον έναν νεκρό πριν από λίγες μέρες στην Κοπεγχάγη, δείχνει ότι μάλλον έχει ανοίξει ένας νέος κύκλος βίας.

Τι σημαίνουν ωστόσο αυτά για τη σημερινή Ευρώπη; Για τη Γαλλία, όπου στις τελευταίες δημοσκοπήσεις έρχεται πρώτο το ακροδεξιό-ξενοφοβικό κόμμα της Μαρί Λεπέν; Πόσο ειλικρινής ήταν η συμπαράσταση του. Νετανιάχου, που έχει αιματοκυλήσει την Παλαιστίνη; Μιλάμε πράγματι για μία ολόκληρη θρησκεία-απειλή για τον δυτικό κόσμο, ή μήπως οι μουσουλμάνοι είναι οι νέοι «Εβραίοι», το φόβητρο πάνω στο οποίο χτίζεται ένας νέος ολοκληρωτισμός στην Ευρώπη, η αφορμή για νέες ιμπεριαλιστικές επιθέσεις με απαραίτητο υπόβαθρο την τρομοϋστερία και την ισλαμοφοβία;

Σας καλούμε να συζητήσουμε για όλα αυτά στην εκδήλωση με γενικό τίτλο «Με αφορμή την υπόθεση Charlie Hebdo: Ισλαμοφοβία - Ευρώπη - Ολοκληρωτισμός» την Παρασκευή 20/3 στις 7μμ στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Κόρινθο (Δαμασκηνού και Κολοκοτρώνη), την οποία συνδιοργανώνουν το Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής, ο αυτοδιαχειριζόμενος κοινωνικός χώρος «σβούρα» και η Αντιρατσιστική-Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Κορίνθου.

Θα μιλήσουν οι: Σία Αναγνωστοπούλου (Καθηγήτρια-Βουλευτής) , Αλέξανδρα Ιωαννίδου (Αναπλ. Καθηγήτρια, ΕΚΠΑ) και Κώστας Πετρούλιας (Αντιπολεμική Διεθνιστική Κίνηση). Συντονίζει η Μαρία Νικολακάκη (Αναπλ. Καθηγήτρια, ΠΑΠΕΛ). 

svoura korinthos