Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Επίσκεψη πρωτοετών φοιτητριών του BA (Hons) in Early Childhood Studies / University of Derby στο Ινστιτούτο Ψηφιακής Μάθησης και Επικοινωνίας "ΝΟΥΣ"

Εμφάνιση Collage.jpg 
Την Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015, στο πλαίσιο της δράσης Mediterranean College Employability Week, οι πρωτοετείς φοιτήτριες του προγράμματος BA (Hons) in Early Childhood Studies / University of Derby επισκέφθηκαν το Ινστιτούτο Ψηφιακής Μάθησης και Επικοινωνίας "ΝΟΥΣ" (http://i-nous.org).
Τις σπουδάστριες συνόδεψε η καθηγήτρια του Mediterranean College, κα Ναυσικά Αντωνιάδου (ΜSc in Multicultural and Special Education). To Ινστιτούτο ΝΟΥΣ αναπτύσσει εκπαιδευτικό λογισμικό και παρέχει εκπαιδευτικά προγράμματα ψηφιακής μάθησης σε τυπικούς μαθητές και σε μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. 
 Εμφάνιση Collage 2.jpg
Κατά την επίσκεψη συζητήθηκε ο ρόλος των Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνίας (ΤΠΕ) στην εκπαίδευση, και ειδικότερα στη χρήση βιωματικών και διαθεματικών προσεγγίσεων, καθώς και η συμβολή των ΤΠΕ στην ανάπτυξη κοινωνικής συνείδησης. 
H διευθύντρια του ΝΟΥΣ, κ. Κωνσταντίνα Χατζάρα, ξενάγησε τις φοιτήτριες στο χώρο του ΝΟΥΣ και μέσω διαδραστικών πολυμέσων περιέγραψε τις δράσεις του. Οι φοιτήτριες εξοικειώθηκαν με την πλατφόρμα ηλεκτρονικής εκπαίδευσης του ΝΟΥΣ και με τη χρήση διαδραστικού πίνακα, δείχνοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το λογισμικό κατασκευής ηλεκτρονικού βιβλίου "W-i-book" και το " Η Θεσσαλονίκη Αλλιώς", με το οποίο οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα να φτιάξουν εικονικά τη Θεσσαλονίκη όπως τους αρέσει. 

Mediterranean College