Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

Λοβέρδος: Σχέδιο Β δεν υπάρχει αλλά ούτε και σχέδιο Α!


loverdos-koinonia-ora-megaΠολιτικό τυχοδιωκτισμό χαρακτήρισε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ της Β’ Αθηνών Ανδρέας Λοβέρδος τη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο τέως υπουργός Παιδείας ασκώντας εντονότατη κριτική μίλησε για πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ με δύο πρόσωπα, άλλοτε της αναδίπλωσης και άλλοτε της συνέχισης της άγονης γραμμής και εντός και εκτός Ελλάδας, όπως για παράδειγμα με τη στάση για τη διαγραφή του χρέους.

Σχέδιο Β δεν υπάρχει αλλά ούτε και σχέδιο Α! χαρακτηριστικά ανέφερε ο Ανδρέας Λοβέρδος. Το ηγετικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, από την πρώτη στιγμή κάνει λόγο για το κακό σπυρί του λαϊκισμού της αριστεράς που έσπασε το 2015 όπως εκείνο της δεξιάς που είχε σπάσει το 2012, εννοώντας φυσικά πως όλοι κρίνονται στην πράξη σε σχέση με όσα έλεγαν προεκλογικά και τελικά πράττουν μετεκλογικά υφαρπάζοντας την ψήφο του Ελληνικού λαού τις στιγμές της κρίσης.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος ήταν ο πρώτος που έκανε επίθεση στον υπουργό Οικονομικών, από τις πρώτες κιόλας ενέργειές του και τον είχε χαρακτηρίσει ως επικίνδυνο. Δήλωσε πως καθημερινά ψάχνουμε 10 ευρώ ...την ώρα που υπήρχε σταθερό χρηματοδοτικό πλαίσιο και πρόγραμμα για έξοδο από το μνημόνιο με ταυτόχρονη μετάβαση σε μηχανισμό στήριξης. Αυτή τη στιγμή τόνισε πως όλα βρίσκονται στον αέρα και η Ελλάδα σε πολύ δυσμενέστερη θέση.

Ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ σχετικά ανέφερε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει λαϊκή εντολή να οδηγήσει την Ελλάδα στη δραχμή και θα λογοδοτήσει αν συμβεί αυτό.

Αίσθηση έκανε η αναφορά του Ανδρέα Λοβέρδου για το τραγικό περιστατικό με τον Βαγγέλη Γιακουμάκη, όπου «παρακάλεσε» δημόσια τον νυν υπουργό Παιδείας να μην απαξιώσει τις δομές του Κοινωνικού Σχολείου, τη μοναδική θεσμική και επιστημονική ασπίδα προστασίας που έχει το κράτος στα φαινόμενα εκφοβισμού.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος με την προηγούμενη ιδιότητά του ως υπουργός Παιδείας, είχε ηγηθεί της προσπάθειας δημιουργίας του Κοινωνικού Σχολείου και της παράλληλης επιμόρφωσης των παιδιών για καυτά θέματα της κοινωνίας, που δεν είναι στην παραδοσιακή ύλη των σχολείων, όπως εκφοβισμός, ναρκωτικά, σεξουαλική αγωγή κ.α. Όχι μόνο αυτό αλλά στο ίδιο πλαίσιο δινόταν διέξοδος και όραμα με δράσεις όπως αθλητισμός κ.α.

Αργυρώ Θεοτοκάτου
www.tokentro.gr