Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

Όμιλος Εταιρειών Π. & Δ. Ραψωματιώτη: «Η νομιμότητα και η σοβαρότητα αφορά όλους μας»

Χωρίς να έχουμε καμία διάθεση να ασχοληθούμε με το τι λέει ο καθένας και τι λόγους έχει που τα λέει, για πρώτη και τελευταία φορά, διευκρινίζουμε:

•    Κανένα πρόβλημα δεν υπήρχε με τις αδειοδοτήσεις μας στο διαγωνισμό της Τρίπολης. Οι τρεις εταιρείες μας, με τις τρεις δραστηριότητες, Κ.Δ.Α.Υ., Κομποστοποίηση, Πράσινο Σημείο είναι πλήρως αδειοδοτημένες.
Η Διαχειριστική εταιρεία που λειτουργεί στην Κορινθία με μετόχους τις τρεις παραγωγικές εταιρείες και η Διαχειριστική εταιρεία της Τρίπολης με μετόχους την προηγούμενη, προφανώς και έχουν μόνο το διαχειριστικό σκοπό και οι πρώτες τον παραγωγικό.
Αυτοί που ψάχνουν στις διαχειριστικές εταιρείες για αδειοδοτήσεις, θα μπορούσαν να επικοινωνήσουν μαζί μας πρώτα, να τους ενημερώσουμε.

•    Η απαγόρευση εισόδου ανακυκλώσιμων υλικών στο Κ.Δ.Α.Υ. Κορινθίας για τους Δήμους Σικυωνίων και Βέλου – Βόχας, έγινε με εντολή της Ε.Ε.Α.Α. και μόνο αυτή θα αποφασίσει το πότε θα επιτραπεί η είσοδος των αυτοκινήτων των 2 Δήμων, εφόσον φυσικά οι Δήμοι εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους, βάσει της Σύμβασής τους με την Ε.Ε.Α.Α.

•    Οι μονάδες μας δεν λειτουργούν σήμερα, γιατί δεν έχουν υλικό, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες του εργοστασίου μας, χθες, με τη λήξη της βάρδιας.

Η αδειοδότηση του Κ.Δ.Α.Υ. είναι για 18.000 τόνους το χρόνο, παρόλο που οι δυνατότητες είναι μεγαλύτερες, γιατί με τις τότε αντιδράσεις από ορισμένους, οι υπηρεσίες αδειοδότησης το μείωσαν σε αυτό το ποσό, γιατί αυτή την ποσότητα είχαν υποχρέωση οι Δήμοι της Κορινθίας να παραδίδουν το χρόνο για ανακύκλωση έως το 2012. Προφανώς τώρα, αυτό το νούμερο έχει αυξηθεί.
Μέχρι τώρα, οι ποσότητες που παραλαμβάνουμε είναι 6 με 6,5 χιλιάδες τόνους το χρόνο. Ποιος μπορεί να θεωρήσει ότι με 20-25 εργαζόμενους και με αυτές τις ποσότητες μπορεί να επιβιώσει η μονάδα;

•    Εάν οι Δήμοι της Κορινθίας καλύψουν τις υποχρεώσεις τους προς τη νομοθεσία, προφανώς και δεν θα χρειάζεται να φέρουμε υλικό από πουθενά για να καλύψουμε τις ανάγκες μας.

•    Οι επιχειρηματικές μας δραστηριότητες σε Νομούς της Αργολίδας και Αρκαδίας, έγιναν από ανάγκη για να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα των μονάδων μας.

•    Άλλωστε, σε κάθε Δήμο που αναπτύσσουμε δραστηριότητα, δημιουργούμε νέα εταιρεία, δημιουργούμε τοπικές εγκαταστάσεις και προχωράμε στις απαραίτητες αδειοδοτήσεις. Προφανώς, η τοπική διαχείριση είναι συμφερότερη και για τους Δήμους, αλλά και για εμάς.

Σε μια κατάσταση που μόνο αποκαΐδια υπάρχουν, εμείς δημιουργούμε ένα δάσος πνοής και ανάπτυξης.

Αν κάποιοι δεν θέλουν να βλέπουν το δάσος, αλλά ψάχνουν το δέντρο και το κλαρί του, εάν έχει κατά τη γνώμη τους κιτρινίσει λίγο, θα μπορούσαν να επικοινωνήσουν μαζί μας, πριν ανώνυμα ή επώνυμα αρχίσουν να διαδίδουν ότι έγιναν ειδικοί και μπορούν και να κρίνουν και να αποφασίζουν, ακόμη και την αφαίρεση των αδειών μας.

Η νομιμότητα και η σοβαρότητα αφορά όλους μας.

Δημήτρης Ραψωματιώτης
 
avriani-korinthia.blogspot.gr