Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

ΜΑΥΡΑ ΜΑΝΤΑΤΑ: Η λίστα της Κυβέρνησης στα... "σκουπίδια"! Καταρρέουν οι διαπραγματεύσεις

Φωτογραφία για Καταρρέουν οι διαπραγματεύσεις - Στα σκουπίδια η λίστα κυβέρνησης!Μαύρα σύννεφα μαζεύονται πάνω από το Μαξίμου εξαιτίας τόσο των διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες όσο και στις γερμανικές διαρροές, που έρχονται να προστεθούν στο σοκ από την αιφνίδια υποβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο Fitch.

Η συνεδρίαση του Brussels Group έχει ήδη ξεκινήσει ενώ στην Ελλάδα τα τεχνικά κλιμάκια συνεχίζουν τη συγκομιδή και διασταύρωση στοιχείων.

Oι πληροφορίες που έρχονται από την σε εξέλιξη συνεδρίαση του Brussels Group μόνο για συμφωνία δεν προδιαθέτουν. Με το χρόνο να κυλάει αντίστροφα, τα ταμεία να στερεύουν επικίνδυνα, τις καταθέσεις στις τράπεζες να εξανεμίζονται η ατμόσφαιρα μυρίζει μπαρούτι αλλά κυβέρνηση και εταίροι είναι αναγκασμένοι να βρουν τώρα τη χρυσή τομή.

Τόσο οι διαρροές από ευρωπαϊκές πηγές όσο και δημοσιεύματα συγκλίνουν στο ότι οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι δείχνουν τη δυσφορία τους από την λίστα των μεταρρυθμίσεων της ελληνικής κυβέρνησης.

Αν αυτές οι πληροφορίες ευσταθούν τότε αποκλείεται άμεσα η συμφωνία και η εκταμίευση χρημάτων προς την χώρα μας, και θα μετατεθεί μετά το Πάσχα των Καθολικών, ενώ η ελληνική κυβέρνηση ψάχνει ευρώ προς ευρώ για να πληρώσει μισθούς, συντάξεις και δόσεις.

Μάχες σε δύο μέτωπα

Οι πιέσεις πολλαπλασιάζονται και από το εσωκομματικό σκηνικό που αναπτύσσονται φυγόκεντρες τάσεις.

Ενώ λοιπόν το μεταρρυθμιστικό σχέδιο μπαίνει σήμερα στο "μικροσκόπιο" του Brussels Group και θα συζητηθεί τις επόμενες μέρες στο EuroWorking Group Eurogroup, τα μέτρα που περιλαμβάνει θα αποτελέσουν αντικείμενο διεξοδικής συζήτησης στο Κυβερνητικό Συμβούλιο, στα ανώτατα κομματικά όργανα και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Στάθης Λεουτσάκος, στενός συνεργάτης του Παναγιώτη Λαφαζάνη, πήρε κατηγορηματικά θέση υπέρ της σύγκρουσης μιλώντας στον Real FM.

''Η ρήξη με την Ευρώπη μπορεί να γίνει και μονόδρομος. Οι εταίροι δανειστές θα πρέπει να επανεξετάσουν τη στάση τους και να δώσουν ανάσα στη χώρα μας''.

Ακριβώς το ανάποδο υποστήριξε εμφατικά μέσω του ΣΚΑΪ ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Χρυσόγονος.

''Δεν υπάρχει λαϊκή εντολή για ρήξη, υπάρχει εντολή για σκληρή διαπραγμάτευση. Αν ήθελε ο λαός ρήξη, θα ψήφιζε ΚΚΕ στις εκλογές''.
 
Tromaktiko