Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

Που πραγματοποιήθηκαν οι παρελάσεις για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου στις Πελοπόννησο

Υπό βροχή η παρέλαση στη Κόρινθο
Υπό βροχή με "δάσος" από ομπρέλες αλλά και οι σκέψεις για αναβολή,  με το Νίκο Παππά να εκπροσωπεί την κυβέρνηση, έγινε τελικά η παρέλαση της 25ης Μαρτίου στην Κορίνθο, με τον κόσμο να μην πτοείται από την κακοκαιρία.
Πραγματοποιήθηκε στο Λουτράκι η μαθητική παρέλαση της 25ης Μαρτίου, παρά τον κακό καιρό που δεν εμπόδισε τους πολίτες να παρακολουθήσουν.
Δεν πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση στην Τρίπολη, τη Σπάρτη, το Άργος και το Λεωνίδιο, αφού οι κακές καιρικές συνθήκες με την συνεχή βροχόπτωση και το κρύο, ανάγκασαν τις αρχές να πάρουν αυτή την απόφαση.
Επίσης λόγω της κακοκαιρίας στο Ναύπλιο, αποφασίστηκε η μη συμμετοχή των μαθητών και παρέλασαν μόνο στρατιωτικά τμήματα, ενώ στην Καλαμάτα δεν συμμετείχαν στην παρέλαση τα δημοτικά σχολεία της πόλης.
Εκείνο όμως που εντυπωσίασε και χειροκροτήθηκε θερμά από τον κόσμο που παρακολούθησε την παρέλαση στην Καλαμάτα, ήταν οι μαθητές του 1ου γενικού λυκείου της πόλης, που στέλνοντας σαφές μήνυμα κατά του "bullying" και τιμώντας την μνήμη του σπουδαστή Παύλου Γιακουμάκη, παρέλασαν φορώντας μαύρα περιβραχιόνια.
Ο υπουργός αναπληρωτής για θέματα διαφάνειας Παναγιώτης Νικολούδης, που εκπροσώπησε την κυβέρνηση στις εορταστικές εκδηλώσεις στην Σπάρτη, με δηλώσεις του σε τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφερε ότι, «το να βρίσκεσαι στην Σπάρτη και μόνο, σημαίνει πάρα πολλά πράγματα. Από εκεί και πέρα το μήνυμα από τη Σπάρτη είναι ενότητα, αποφασιστικότητα και αισιοδοξία».