Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

ΔΡΑΣΗ: Εξωτερική πολιτική με συλλαλητήρια γνωρίζουμε όλοι που καταλήγει


Πέμπτη, 5 Φεβρουαρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η χθεσινή απόφαση της ΕΚΤ να μην αποδέχεται πλέον τις εγγυήσεις του ελληνικού Δημοσίου για την παροχή ρευστότητας, το non-paper της Γερμανίας εν όψει του Euro-working group, που ουσιαστικά απορρίπτει τα ελληνικά αιτήματα, αλλά και η σημερινή αποστροφή «συμφωνήσαμε ότι διαφωνούμε» του κ. Σόιμπλε μετά τη συνάντησή του με τον κ. Βαρουφάκη, καθιστούν σαφές ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να βρει τρόπο να διαπραγματευτεί στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών κανόνων και των συμφωνιών που έχει υπογράψει η χώρα. Ο βολονταρισμός υπήρξε κακός σύμβουλος της Ελλάδας στο παρελθόν (Μακεδονικό, Ίμια κ.α.) και τα συλλαλητήρια γνωρίζουμε όλοι σε τι κατέληξαν.

Με συλλαλητήρια δεν αυξάνεται ούτε η παραγωγικότητα της χώρας ούτε οι εξαγωγές της. Με συλλαλητήρια δεν θα γίνουν αποδεκτές οι ελληνικές εγγυήσεις από την ΕΚΤ, ούτε θα συγκινηθούν οι επενδυτές για να επενδύσουν στη χώρα μας. Αυτά θα γίνουν με μεταρρυθμίσεις στην κατεύθυνση της ενίσχυσης του ιδιωτικού τομέα που είναι ο μόνος που παράγει θέσεις εργασίας.

Χρειαζόμαστε ιδιωτικοποιήσεις με διαφανείς διαδικασίες, ισονομία χωρίς εξαιρέσεις για «τα δικά μας παιδιά», βελτίωση της διαδικασίας απονομής δικαιοσύνης, καταπολέμηση της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής και προπαντός μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης της οικονομίας και της κοινωνίας με εξορθολογισμό και περιορισμό των κρατικών δαπανών. Μόνο έτσι θα αντιμετωπιστεί ο εφιάλτης της ανεργίας και θα αυξηθούν με βιώσιμο τρόπο τα εισοδήματα των Ελλήνων. Οι Ευρωπαίοι και οι άλλοι εταίροι μας θα στηρίξουν και οικονομικά τέτοιες πρωτοβουλίες, αν η κυβέρνηση εγκαταλείψει τη λογική της αδιέξοδης διαπραγμάτευσης που αγνοεί όλα όσα η χώρα έχει δεσμευτικά, με βάση το ευρωπαϊκό και διεθνές δίκαιο, συμφωνήσει.


Γεωργία Πανοπούλου
Εκπρόσωπος Τύπου ΔΡΑΣΗΣ