Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015

Η Κόρινθος τα κατάφερε - πέθαινε για νίκη ψυχής επί του Αστέρα Δερβενίου - και τελικά την πέτυχε .

Os5ck4jn
Κάνοντας μια από τις χειρότερες εμφανίσεις της περιόδου, ο Αστέρας Δερβενίου "κατάφερε" να ηττηθεί στην Κόρινθο από τον ΠΑΣ Κόρινθος με 1 – 0, δεχόμενος το τέρμα στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων. Ο Αστέρας, του οποίου πολλοί παίκτες δεν έπιασαν τη συνηθισμένη απόδοσή τους, ήταν αισθητά καλύτερος από τον ΠΑΣ που εμφάνισε χτυπητές αδυναμίες. Το δε τέρμα που δέχτηκε στο 95’ ήταν λύτρωση για την ομάδα της Κορίνθου, από ένα τυχερό σουτ,του Καρβούνη , που πήγε στο πίσω Γ του Ρουμελιώτη !!

Ufyalrkq
Z0ojw8prΒέβαια στο τελικό αποτέλεσμα έπαιξε ρόλο και η αλλοπρόσαλλη διαιτησία του   Ψυχογυιού, που μετά τη δίκαιη αποβολή του Πεπονή του ΠΑΣ στο 50’ με δεύτερη κίτρινη για τα σκληρά μαρκαρίσματα που επεχείρησε, έπαιξε 90-10 υπέρ του ΠΑΣ, προστατεύοντάς τον. Έτσι άρχισε να  μοιράζει αφειδώς κίτρινες κάρτες στους παίκτες του Αστέρα για ‘ψύλλου πήδημα’ (είχε το σκοπό του βέβαια, όπως αποδείχτηκε αργότερα).  Μετά σταμάτησε με οφσάιντ, ξεσηκώνοντας τους φιλάθλους που βρίσκονταν στην πλευρά που επιτίθετο ο Αστέρας, τον Σιώζο που έμπαινε με τη μπάλα στα πόδια στην περιοχή του ΠΑΣ, αν και ξεκίνησε τουλάχιστον 2-3 πίσω από τους αργούς κεντρικούς αμυντικούς του. Ακολούθως απέβαλε κατ’ επιταγή της εξέδρας των φιλάθλων του ΠΑΣ τον Πεθαίνο, τον μοναδικό παίκτη που ταλαιπωρούσε την άμυνα του ΠΑΣ, χρεώνοντάς τον δεύτερη κίτρινη κάρτα σε ανύπαρκτο χέρι, που σημειωτέον δεν το είδε γιατί είχε γυρισμένη πλάτη, αλλά άκουσε τις φωνές της εξέδρας, η οποία πήρε με το έτσι θέλω την αποβολή. Και στο αποκορύφωμα στο 94’ δεν καταλόγισε πέναλτι, όταν ο Σιδέρης μέσα στη μικρή περιοχή τραβήχτηκε και ρίχτηκε κάτω και έτσι δεν πρόλαβε να σουτάρει καλά στην παράλληλη σέντρα του Βασιλάρη και απλά πεσμένος έσπρωξε τη μπάλα, για να φύγει αυτή ελάχιστα άουτ. Ο διαιτητής κ. Ψυχογυιός είναι ακατάλληλος για αγώνες της Α’ κατηγορίας. Στα μικρά πρωταθλήματα, που δεν έχουν πίεση, ίσως τα καταφέρνει γιατί χάνει τη ψυχραιμία του.
L5we8uzw
Ο Αστέρας ήταν σ’ όλο τον αγώνα καλύτερος και, αν εξαιρέσουμε ένα 10λεπτο προς το τέλος του α’ ημιχρόνου, που ο ΠΑΣ άσκησε μια πίεση κερδίζοντας δύο-τρία κόρνερ, φαινόταν ότι αργά ή γρήγορα θα πετύχαινε ένα τέρμα που θα καθόριζε τον αγώνα. Όμως ο Σιώζος σπατάλησε στο 27’ μοναδική ευκαιρία όταν βρέθηκε τετ-α-τετ με τον τερματοφύλακα Διαμαντάρα, αφού σούταρε πάνω του ενώ θα μπορούσε είτε να τον περάσει, είτε να πλασάρει, είτε να δώσει δίπλα του στον Σιδέρη. Ο δε Αλούσι δεν σούταρε από το ύψος της περιοχής σε δύο φάσεις, όταν ξέφυγε από τους αμυντικούς, αλλά προσπάθησε να δώσει κοντινή πάσα και τη μια η μπάλα κόπηκε και την άλλη ο Σιώζος ήταν οφσάιντ. Οι περίτεχνες ενέργειες του κεφάτου Πεθαίνου δεν αποδέκτες και έτσι ο Αστέρας είχε μια φλύαρη κατοχή. Όμως του έλειπαν οι επινοήσεις των μέσων του και το παιχνίδι από τα πλάγια, που ήταν σημεία αναφοράς του στους προηγούμενους αγώνες.
F534tgfu
Στο β’ μέρος ο αγώνας μετά την αποβολή του Πεπόνη, χάλασε εντελώς από τα συνεχή σφυρίγματα του διαιτητή και την κακή αγωνιστική εικόνα που παρουσίαζε ο Αστέρας, μιας που αυτός διαχειριζόταν το ρυθμό του αγώνα από την αρχή του. Με παίκτη λιγότερο ο ΠΑΣ έπαιζε πίσω, αλλά οι παίκτες του Αστέρα είχαν στερέψει από ιδέες. Εκνευρίστηκαν και με τις αποφάσεις του διαιτητή, έχασαν την αυτοσυγκέντρωσή τους και κατέφευγαν σε σπασμωδικές ενέργειες. Δεν υπήρξε βοήθεια και από τον πάγκο του Αστέρα με κάποια αλλαγή και μοιραία ο αγώνας, μετά και την αποβολή του Πεθαίνου, ήταν ανούσιος. Στο τέλος, αφού προηγήθηκαν ότι προαναφέρθηκαν, οι παίκτες του ΠΑΣ κέρδισαν μια μπάλα από κακή εκτίμηση τριών παικτών του Αστέρα που δεν συνεννοήθηκαν μεταξύ τους στο κέντρο του γηπέδου και ο Καρβούνης βρέθηκε πλάγια δεξιά αμαρκάριστος. Από εκεί σέντραρε και η μπάλα πήρε μια περίεργη τροχιά και κατέληξε στα δίχτυα του Ρουμελιώτη που δεν την έφτασε, μιας και ήταν λίγο έξω από τα δοκάρια του. Είναι το τρίτο παρόμοιο τέρμα που δέχεται ο τερματοφύλακας του Αστέρα, και που στοιχίζει στην ομάδα.
240m7jz1Για τον διαιτητή κ. Ψυχογυιό τα αναλύσαμε. Καλά θα κάνει η ΕΠΣ να μην τον χρησιμοποιεί. Ο βοηθός κ. Κωνσταντόπουλος έπρεπε να υποδείξει στο διαιτητή ότι δεν υπήρχε χέρι στην αποβολή του Πεθαίνου, γιατί δεν μας έχει συνηθίσει σε τέτοιες παθητικές στάσεις και ο άλλος βοηθός κ. Μπούμπας ελέγχεται πολύ σοβαρά για τη φάση που δόθηκε οφσάιντ στον Σιώζο. Μετά τη λήξη του αγώνα ακούσαμε και διάφορα από τους παρευρισκόμενους. Λέτε να είχαν δίκαιο ;

ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Διαμαντάρας, Μαυρέλης Γ., Καραβάς, Ταμπάκης Αν., Παππάς Γ., Ντερβίσι, Πεπονής, Δήμας, Μέτσκα, Καρβούνης, ΑγγελήςΈπαιξαν και οι: Χρυσίνης, Αποστολόπουλος
ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ: Ρουμελιώτης, Κουτρούλης, Λιθοξόου, Μετεβελής, Βασιλάρης, Μαστρογιαννόπουλος, Αντωνόπουλος (86’ Καψάλας), Αλούσι, Σιδέρης, Σιώζος, Πεθαίνος.

ΦΩTΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: asterasderveniou.gr