Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015

ΠΟΙΟΣ ΠΡΟΔΩΣΕ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Ο διαμελισμός της Κύπρου έγινε ύπουλα παρά τις ηρωικές μάχες Ελλήνων αξιωματικών και στρατιωτών. Έλληνες αξιωματικοί και στρατιώτες που κατόπιν διαταγής κατέλυσαν την Κυβέρνηση Μακαρίου λίγες ημέρες πριν.
Ένα αναπάντητο ερώτημα ήταν πάντα ο βαθμός γνώσης και ανοχής της τουρκικής εισβολής από την δικτατορία του Ιωαννίδη. Οι απαντήσεις της ελληνικής στρατιωτικής ηγεσίας στα αγωνιώδη ερωτήματα των υπερασπιστών της Κερύνειας ότι πρόκειται για άσκηση, το πρωί του Σαββάτου της 20ής Ιουλίου 1974, ακόμα και μετά τους βομβαρδισμούς, δεν έπεισε ποτέ για την άγνοια του σκοτεινού παρακράτους της Αθήνας.
Υπήρξαν μετέπειτα αναφορές για ανταλλαγές κάτω από το τραπέζι που δεν επιβεβαιώθηκαν ποτέ όμως ούτε στα λόγια ούτε στο έδαφος. Έτσι η ευρωπαϊκή Κύπρος παραμένει μέχρι σήμερα διχοτομημένη.
Η ιστορία για κάποιους επαναλαμβάνεται ως κακόγουστη φάρσα και το ερώτημα είναι αν σήμερα στις αρχές του 21ου αιώνα θα μπορούσε να επαναληφθεί αυτή η πλάνη από τους Έλληνες.
Θα μπορούσε η πολιτική ηγεσία πια να παραπλανηθεί εκ νέου και να συνδράμει άθελα της σε ένα νέο διαμελισμό, για το καλό της πατρίδας. Μία υπόσχεση ίσως για 5-6 μήνες φτώχειας, με μαρούλια για τροφή, ώστε να μεγαλώσει η Ελλάδα και να φτάσει ακόμα και μέχρι την Κωνσταντινούπολη.
Φυσικά κανείς δεν μπορεί να πιστέψει ότι Έλληνες πολιτικοί και στρατιωτικοί μπορούν να την ξαναπατήσουν, να προδώσουν τη χώρα τους με μόνη εγγύηση προφητείες, που έχουν επιφέρει μέχρι σήμερα με βεβαιότητα εκατομμύρια ευρώ σε επιτήδειους, χωρίς ιδιαίτερους φορολογικούς ελέγχους.
Η Ελλάδα και οι εκλεγμένοι δημοκρατικά αυτή τη φορά ηγέτες της δεν πρέπει να ναρκωθούν, να σπρωχτούν και να υπηρετήσουν σκοτεινά κέντρα, που επιζητούν τη διάλυση του ευρώ, της Ευρώπης και της Ελλάδας.
Ο ελληνικός λαός είναι ο μόνος που οφείλουν να υπηρετούν όλοι οι δημόσιοι λειτουργοί και η ελληνική άνοιξη θα έρθει σύντομα...
 
thedayaftergr.blogspot.gr