Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

Η ΑΕΚ πήρε ισοπαλία στο Καραισκάκη από τον "άψυχο" Ολυμπιακό

Ολυμπιακός - ΑΕΚ 1-1
Ο Ολυμπιακός δεν ήταν όπως έπρεπε στον πρώτο αγώνα της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδoς, με συνέπεια να δώσει το δικαίωμα στην ΑEK να πάρει την ισοπαλία με σκορ 1-1 στο Καραϊσκάκη, ενόψει του επαναλπητικού στο ΟΑΚΑ. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν είχαν καθόλου καλή παρουσία στο ματς και αυτό φάνηκε στο χορτάρι, με τους Πειραιώτες να μην έχουν πάθος και ψυχή στο παιχνίδι τους. 
Υπάρχουν ορισμένα πράγματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο που έχουν διαχρονική αξία. Όχι πολλά. Αλλά συγκεκριμένες φανέλες, είναι βαριές. Έχουν ιστορία και ιδρώτα πάνω τους, κι ας είναι ολοκαίνουργες και αφόρετες.
Δεν ξέρουμε τι σκέφτηκαν στον Ολυμπιακό, σίγουρα, πάντως, ξέχασαν (ή στην περίπτωση του Περέιρα δεν ήξεραν) το μέγεθος που εκπροσωπεί η ΑΕΚ. Ακόμη κι αν οι παίκτες του Δέλλα παίζουν μια κατηγορία πιο κάτω από τον πρωταθλητή Ελλάδος. Ο Βίτορ Περέιρα – σκεπτόμενος ενδεχομένως τη διαφορά κατηγορίας - συγκριτικά με το ματς της Τούμπας κράτησε μόλις τρεις παίκτες στο αρχικό σχήμα, παρέταξε ενδεκάδα… πειραματική και το «πλήρωσε»- με τον κόσμο, μάλιστα, να αποδοκιμάζει έντονα στο φινάλε - αφού η παθιασμένη Ένωση, ήταν σαφώς πιο επικίνδυνη και φεύγοντας… αλώβητη, από το Φάληρο κράτησε ανοιχτούς… λογαριασμούς της πρόκρισης στα ημιτελικά του Κυπέλλου.
Η ρεβάνς στο ΟΑΚΑ, που θα… φλέγεται, θα γίνει στις αρχές Μαρτίου (4 ή 5).
Με το ξεκίνημα του αγώνα φάνηκε ότι ο Ολυμπιακός δεν μπήκε καλά στο γήπεδο, αφού η ΑΕΚ κατάφερε να απειλήσει μόλις στο 4’ με το δοκάρι του Μπαρμπόσα σε πλασέ μέσα από τη μεγάλη περιοχή και τον Μέγιερι να διώχνει την μπάλα!  Αυτή η φάση όμως δεν... ξύπνησε τους παίκτες του Θρύλου, αφού και η συνέχεια ήταν εξίσου κακή για τον Ολυμπιακό.
Στο 11' απείλησε εκ νέου σε φάση διαρκείας και με τον Μάνταλο να εκμεταλλεύεται λάθος του πολύ κακού απόψε Σαντάνα, ενώ έφτασε στο γκολ στο 14'.
Ανάκογλου, Μάνταλος, Σοϊλέδης άλλαξαν την μπάλα με τον τελευταίο να κάνει τη σέντρα από τα αριστερά βρίσκοντας τον Αραβίδη, οποίος αφού στόπαρε την μπάλα με το αριστερό εντός περιοχής σούταρε με το ίδιο πόδι γράφοντας το 0-1! Ακολούθως και για όλο το πρώτο μέρος οι «κιτρινόμαυροι» κρατούσαν πολύ εύκολα το προβάδισμα, έστω και αν η κατοχή ήταν στο 67%-33% υπέρ του Ολυμπιακού στο τέλος του α' μέρους.  Ο Ολυμπιακός δεν είχε καλή κυκλοφορία έτσι ώστε να... σπάσει την άμυνα της Αεκ και να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά από τα καρέ του Ανέστη. Γεγονός το οποίο έκανε τον Ολυμπιακό ακίνδυνο.
Χαρακτηριστικό είναι πως η πρώτη καλή ευκαιρία για τους «ερυθρόλευκους» δημιουργήθηκε στο 38’, όταν ο Ντουρμάζ σέντραρε από τα δεξιά και ο Φουστέρ έπιασε την κεφαλιά με την μπάλα όμως να καταλήγει άουτ!
Η Αεκ από την πλευρά της από τη στιγμή που είχε το υπέρ της σκορ και ο Ολυμπιακός δεν ήταν τόσο απειλητικός όσο έπρεπε, έπαιζε με αντεπιθέσεις και είχε κλειστεί στην άμυνά της. Και έτσι δεν άλλαξε τίποτα στο πρώτο ημίχρονο με τις δύο ομάδες να οδηγούνται στα αποδυτήρια με το 0-1..
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Βίτορ Περέιρα έκανε αμέσως δύο αλλαγές για να διορθώσει την κατάσταση όσον αφορά την κυκλοφορία της μπάλας, αλλά και την επίθεση της ομάδας. Έβαλε στο ματς τους Μήτρογλου και Αφελάι, αντί των Σαντάνα και Φουστέρ. Με τον Μιλιβόγεβιτς να γυρνάει στην άμυνα δίπλα στον Σιόβα.
Ο Ολυμπιακός είχε καλύτερο πρόσωπο όσον αφορά την επιθετική του γραμμή και μάλιστα μπόρεσε να ισοφαρίσει αρκετά γρήγορα στον αγώνα! Συγκεκριμένα, μόλις στο 48’ ο Φορτούνης «γέμισε» στην αντίπαλη περιοχή με εκτέλεση φάουλ, με τον Διαμαντάκο να παίρνει την κεφαλιά και η μπάλα κόντραρε στον Μιλιβόγεβιτς και κατέληξε στα δίχτυα για το 1-1.
Και ενώ όλα έδειχναν ότι ο Ολυμπιακός θα ήταν ανεβασμένος στο δεύτερο ημίχρονο, από τη στιγμή που ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο το ματς, η συνέχεια δεν ήταν αυτή που όλοι θα περίμεναν. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν στην κατοχή τους την μπάλα, όπως και στο πρώτο ημίχρονο, χωρίς όμως σωστή κίνηση και πάθος στο παιχνίδι τους. Και η Αεκ από την πλευρά της δεν άλλαξε καθόλου το παιχνίδι της και προσπαθούσε με αντεπιθέσεις να απειλήσει και... φουλ άμυνα πίσω.
Έτσι ο Ολυμπιακός ναι μεν είχε τον έλεγχο της μπάλας, αλλά χωρίς ξανά να απειλεί ουσιαστικά την εστία του Ανέστη. Με το 1-1 να είναι το τελικό σκορ στο ματς και να μένει... ανοιχτή η πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου ενόψει του επαναληπτικού αγώνα στο ΟΑΚΑ...

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Βίτορ Περέιρα): Μέγερι, Σαλίνο, Σιόβας, Σαντάνα (46' Μήτρογλου), Μαζουάκου, Εντινγκά, Μιλιβόγεβιτς, Ντουρμάζ, Φουστέρ (4, Φορτούνης, Διαμαντάκος.
ΑΕΚ (Τραϊανός Δέλλας): Ανέστης, Μπακάκης, Λαμπρόπουλος, Τζανετόπουλος, Σοϊλέδης, Ανάκογλου, Γιόχανσον, Πλατέλλας (94' Δαρρής), Μάνταλος (86' Κρισάντους), Μπαρμπόσα (72' Ρόβας), Αραβίδης