Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

Η ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Η ευθύνη της Ελλάδας δεν είναι ευθύνη της δεξιάς ή της αριστεράς. Είναι η ευθύνη λειτουργίας ενός Κράτους και ευημερίας ενός λαού. 
Η ευθύνη προϋποθέτει ανάληψη της εξουσίας η οποία δεν διαφαίνεται όμως για κανέναν μετά την 25η Ιανουαρίου, αφήνοντας ένα Κράτος ακέφαλο και ένα λαό διχασμένο.
Ο παγκόσμιος χρόνος των λαών δεν συμβαδίζει όμως πια με το ελληνικό ρολόι που δείχνει όλο και περισσότερο ξεχαρβαλωμένο. Χωρίς ενότητα η επόμενη των εκλογών δεν μπορεί παρά να φέρει δυστυχία σε λαό και χαμένο έδαφος.
Τα κουκιά είναι μετρημένα και οι φαεινές ιδέες προς λαούς που στάθηκαν όρθιοι μετά το 2007 με αίμα και θυσίες δεν θα φέρουν τύχη, παρά γέλωτες και οργή. Τα όμορφα χωριά, όμορφα καίγονται. Οι λαοί των Βαλκανίων το ένιωσαν αυτό πρόσφατα, ίσως και η Ελλάδα. Ο Άγιος πλέον Παίσιος έγινε άγιος με απόφαση της κοσμικής Εκκλησίας χωρίς να μαρτυρήσει, η Ελλάδα όμως μπορεί να μαρτυρήσει αν δεν πιστέψει στην αγάπη και εμπορευτεί την ύπαρξή της.
Χωρίς τα δις ευρώ της Ενωμένης Ευρώπης δεν υπάρχει ελπίδα ούτε με διπλά νομίσματα ούτε με μαρούλια. Η παγκόσμια καταιγίδα απαιτεί συμμαχίες και η επιτήδεια ουδετερότητα είναι εις βάρος της Ελλάδας και εις όφελος νέων κρατών που δεν έχουν γεννηθεί ακόμα. Όποιος αρμενίσει μόνος θα πάρει φωτιά γρήγορα και τα ελικόπτερα διάσωσης του λαού δεν πετάνε πάντα.
Ο κ.Τσίπρας το κατάλαβε νωρίς όχι όμως και οι συνοδοιπόροι του που αδημονούν για την εξουσία και για να γευτούν χρήμα που δεν υπάρχει. Σύντομα ο κ.Τσίπρας θα αποτελεί πολιτικό παρελθόν. Η θεωρία του είναι ατομική και ανεδαφική, πλην της κάθαρσης που ευαγγελίζεται και αυτός όπως οι προηγούμενοι Πρωθυπουργοί της Ελλάδας. Το πιθανότερο δε, τεχνηέντως ουδέποτε να κυβερνήσει. Ως άλλος Κουβέλης πολιτικά θα αισθανθεί πως τα σημερινά δημοσιεύματα απέχουν πολλά μίλια από την πραγματικότητα με αβέβαιη την τύχη ενός λαού. Θα επιτελέσει τον "εθνικό" σκοπό του και θα χαθεί.
Η ευθύνη της Ελλάδας θα παραμείνει για να την σηκώσει ο επόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο όποιος Πρωθυπουργός. Το μόνο που είναι απροσδιόριστο ακόμη είναι ο πόνος που θα απαιτηθεί για να ξεριζωθεί το κακό της Ελλάδας. Το κακό που οι κ.κ. Παπανδρέου και Σαμαράς ανέχθηκαν εις βάρος της ευημερίας ενός λαού για να φτάσουμε στην 25η Ιανουαρίου 2015. 
Ημέρα που η Νέα Ελλάδα των κ.κ. Τσίπρα και Σαμαρά θα ξεκινήσει να αλλάζει για τα παιδιά μας, προς το καλύτερο ή το χειρότερο. 
Άξια η μοίρα μας λοιπόν και δεν μένει να την αποφασίσουμε πριν ή μετά την 25η Ιανουαρίου 2015. 
Να δούμε τελικά αν έχουμε τους πολιτικούς που αξίζουμε ή αξίζουμε τους πολιτικούς που έχουμε...


thedayaftergr.blogspot.gr