Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014

Τον «έπνιξε» στα Πηγάδια


Με πρωταγωνιστή τον Καπετάνο, που πέτυχε δύο γκολ, η Ξάνθη νίκησε 4-2 τον  ΠΑΟΚ στα Πηγάδια και έτσι η διαφορά του «δικέφαλου» από τον Ολυμπιακό μειώθηκε στους 4 βαθμούς.
Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου ήταν συνολικά καλύτερη και έφθασε δίκαια στη μεγάλη νίκη επί του πρωτοπόρου του πρωταθλήματος με τα γκολ των Καπετάνου (6', 89'), Λουσέρο (47') και Κλέιτον (77'), ενώ τα τέρματα του «δικέφαλου» πέτυχαν οι Αθανασιάδης (38') και Μακ (82').

Στο πρώτο ημίχρονο η Ξάνθη μπήκε πιο δυνατά στην αναμέτρηση, όπως άλλωστε συνηθίζει στις εντός έδρας αναμετρήσεις της. Πίεσε την άμυνα του ΠΑΟΚ και ευτύχησε πολύ γρήγορα ν' ανοίξει το σκορ. Μόλις στο 6ο λεπτό, μετά από βαθιά μπαλιά του Φλίσκα προς τον Καπετάνο, ο τελευταίος νίκησε στο σπριντ τον Τζιόλη και στη συνέχεια πέρασε την μπάλα πάνω από τον Γλύκο, που βγήκε από την εστία του για να προλάβει τα χειρότερα, αλλά δεν τα κατάφερε.
Στη συνέχεια ο ΠΑΟΚ ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων και πίεσε την άμυνα των γηπεδούχων για να φθάσει στην ισοφάριση. Στο 29' οι φιλοξενούμενοι έχασαν την πρώτη καλή ευκαιρία τους. Τότε, ύστερα από φάση διαρκείας, όπου ο Περέιρα ελίχθηκε ωραία από τα αριστερά, βγάζοντας στον Γκολάσα, τελικός αποδέκτης ήταν ο Τζανδάρης, που σούταρε άστοχα μέσα από την περιοχή.
Η πίεση της ομάδα της Θεσσαλονίκης συνεχίστηκε και η προσπάθεια καρποφόρησε στο 38', όταν μετά από έξοχο «τακουνάκι» του Γκολάσα από τα δεξιά, ο Κίτσιου στη συνέχεια πάσαρε στον Αθανασιάδη, που με ωραίο πλασέ μέσα από την περιοχή, νίκησε τον Κυριακίδη.
Στην επανάληψη η Ξάνθη μπήκε και πάλι πιο δυνατά και κατάφερε ξανά να αιφνιδιάσει τον ΠΑΟΚ. Στο 47ο λεπτό, μετά από σέντρα του Μπέρτου από τα δεξιά, ο Καπετάνος πήρε την κεφαλιά από τον Παπαδόπουλο και ο Λουσέρο με ιδανικό τελείωμα νίκησε τον Γλύκο. Για μια ακόμη φορά η ομάδα του Αγγελου Αναστασιάδη άρχισε να πιέζει την αντίπαλη άμυνα, ψάχνοντας για την ισοφάριση.
Η προσπάθεια αυτή δημιούργησε κενά στην άμυνα και η Ξάνθη τα εκμεταλλεύτηκε. Στο 77' ύστερα από ξαφνική αντεπίθεση, ο Κλέιτον βγήκε απέναντι από τον Γλύκο, και με ωραίο πλασέ έκανε το 3-1. Το γκολ αυτό «αφύπνισε» τον ΠΑΟΚ, που βγήκε στην επίθεση για ν' ανατρέψει το σκορ.
Στο 82ο λεπτό κατάφερε να μειώσει όταν, μετά από σέντρα του Ρατς, ο Παπαδόπουλος βρήκε την μπάλα, αλλά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Κυριακίδη, έγιναν κόντρες και ο Μακ από κοντά διαμόρφωσε το 3-2, αλλά η συνέχεια δεν ήταν καλή για το «δικέφαλο», καθώς στο 89' ο Καπετάνος βγήκε στην αντεπίθεση και διαμόρφωσε με έξοχο πλασέ το τελικό 4-2.
ΞΑΝΘΗ (Ραζβάν Λουτσέσκου):
Κυριακίδης, Μπέρτος, Γουάλας, Σολτάνι, Λουσέρο, Βασιλακάκης (46' Παπαστεριανός), Φλίσκας, Κλέιτον (79' Μπαξεβανίδης), Γούτας, Καπετάνος (90' Ομπόντο), Καρυπίδης.
ΠΑΟΚ (Αγγελος Αναστασιάδης): Γλύκος, Κίτσιου, Ρατς, Τζιόλης, Βίτορ, Κάτσε (57' Μακ), Γκολάσα, Τζανδάρης (80' Μάρτενς), Παπαδόπουλος, Αθανασιάδης (57' Σαλπιγγίδης), Περέιρα.

 Οι «πράσινοι» παίζουν με τον Αστέρα στην Τρίπολη (19:30) και θα έχουν την ευκαιρία να προσπεράσουν τους «ερυθρόλευκους».
Κατά τα άλλα, το υπόλοιπο πρόγραμμα της ημέρας έχει κοινή ώρα έναρξης στις 17:15 και αφορά τις αναμετρήσεις: Νίκη Βόλου - Καλλονή, Παναιτωλικός - Πανιώνιος και ΟΦΗ - Λεβαδειακός.