Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

Ζημιές σε δύο παιδικούς σταθμούς στο Αίγιο από τον σεισμό – Δεν θα ανοίξουν σήμερα Δευτέρα

 Ζημιές σε δύο παιδικούς σταθμούς στο Αίγιο από τον σεισμό – Δεν θα ανοίξουν τη Δευτέρα
 Κλειστoί θα παραμείνουν σήμερα, Δευτέρα, δύο παιδικοί σταθμοί στο Αίγιο, καθώς υπέστησαν ζημιές από τον σεισμό των 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που σημειώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής.
Όπως δήλωσε ο αντιδήμαρχος τεχνικών έργων Δημήτρης Φιλιππάτος, οι ζημιές που υπέστησαν τα κτίρια αυτά δεν επιτρέπουν την παραμονή παιδιών μέσα σε αυτά.

Αντίθετα, κανονικά θα λειτουργήσουν όλα τα υπόλοιπα σχολεία του δήμου Αιγιαλείας.

Από το πρωί του περασμένου Σαββάτου, δόθηκε προτεραιότητα στους ελέγχους τόσο των σχολικών κτιρίων, όσο και των κτιρίων που στεγάζουν δημόσιες υπηρεσίες. Πάντως και στην περίπτωση των δημοσίων υπηρεσιών, μετά τους ελέγχους που έγιναν στα κτίρια, δόθηκε το «πράσινο φως» για να λειτουργήσουν κανονικά αύριο το πρωί.

Όσον αφορά τους πρώτους ελέγχους που έχουν γίνει σε πολυκατοικίες, αλλά και σε μονοκατοικίες, ο δήμαρχος Αιγιαλείας δήλωσε ότι έχουν καταγραφεί ζημιές σε τοιχοποιίες διαμερισμάτων και διαδρόμων, οι οποίες όμως δεν δημιουργούν πρόβλημα στην στατικότητα των κτιρίων. Όμως, όπως πρόσθεσε, η αποκατάσταση αυτών των ζημιών απαιτεί χρήματα.

Στο μεταξύ, στο Αίγιο βρίσκονται ήδη κλιμάκια της υπηρεσίας αποκατάστασης σεισμοπλήκτων, τα οποία μαζί με μηχανικούς του τομέα αποκατάστασης σεισμοπλήκτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, θα πραγματοποιήσουν ελέγχους σε κτίρια και θα αξιολογήσουν τις ζημιές.

Επίσης, όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος τεχνικών έργων Δημήτρης Φιλιππάτος, στο δήμο Αιγιαλείας έχουν υποβληθεί περισσότερα από 360 αιτήματα πολιτών για ελέγχους σε κτίρια.


Πηγή: ΑΠΕ