Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

Χ(κ)ρισαφένεια νίκη του Αστέρα Δερβενίου. Νίκησε μόνο 5 - 2 το Σπαθοβούνι αντί για...δέκα

3fhalrtx
Συνεχίζοντας τις εξαιρετικές εμφανίσεις του, ο Αστέρας Δερβενίου στο «Κώστας Βυζάς» νίκησε τον ατυχή ΑΟ Σπαθοβουνίου με σκορ 5 – 2. με τους παίκτες του να σπαταλούν πολλές ακόμα ευκαιρίες για να φτάσουν σε μεγαλύτερο σκορ και παρέμεινε έτσι μόνος πρώτος στην κορυφή της βαθμολογίας, με 18 βαθμούς.
Kybnsrno
Ο Αστέρας δεν άφησε στον αντίπαλό του σε καμιά στιγμή του αγώνα να αμφισβητήσει την ανωτερότητά του και το ότι το σκορ έμεινε σε αυτά τα επίπεδα συνετέλεσε το γεγονός της χαλαρότητας που έδειξαν οι παίκτες του μετά το 3 – 0 και το ότι ο διαιτητής κ. Πάγκας εφηύρε προς το τέλος του αγώνα ένα πέναλτι, που δεν σφυρίζεται ούτε σε αγώνα επίδειξης…

Οι Κρισάφη και Καραγιαννίδης σημάδεψαν νωρίς τα δοκάρια του Καραμήτου, ενώ Πεθαίνος και Κρισάφη, σπατάλησαν σημαντικές ευκαιρίες πριν από τη συμπλήρωση του εικοσαλέπτου.
Το 1-0 ήρθε στο 30’ με τον Κρισάφη, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο ιδιαίτερα φορμαρισμένος Νίκος Πεθαίνος με υπέροχο σουτ, σημείωσε το 2-0.
 Ov0zqqwe
Ο Παπαδημητρίου είδε το σουτ του να σταματά και πάλι στο δοκάρι του Καραμήτου, για να γίνει το 3-0 πριν από το τέλος του ημιχρόνου και πάλι με τον Κρισάφη, έπειτα από πάσα του Πεθαίνου.
Στην επανάληψη, οι γηπεδούχοι κατέβασαν ρυθμό, με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να βρουν την ευκαιρία να απειλήσουν κυρίως με τον Λέπεντζη και να φτάσουν τελικά στο 3-1 με τον Γιάννη Γεώργαρη στο 57’.
Οι παίκτες του Αστέρα ανέβασαν την απόδοσή τους και πάλι και πέτυχαν το 4-1 με τον Παπαδημητρίου, έπειτα από νέα ασίστ του Νίκου Πεθαίνου (62’).
Μάλιστα στη συγκεκριμένη φάση, οι φιλοξενούμενοι έμειναν με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Παρασκευόπουλου (2η κίτρινη), μετά από διαπληκτισμό που είχε με συμπαίκτες του, πετώντας μάλιστα τη φανέλα του, που τον θεώρησαν υπαίτιο γιατί ο Πεθαίνος του ξέφυγε.
 41xvcbomFximorwv
Στο 76’ όμως ο διαιτητής, υποκύπτοντας μάλλον στη γκρίνια των παικτών του ΑΟ Σπαθοβουνίου, σφύριξε κάτι που και οι ανίδεοι με το ποδόσφαιρο δεν θα το έδιναν. Ο τερματοφύλακας του Αστέρα Ρουμελιώτης, βρισκόμενος σε θέση πλάγια δεξιά μέσα στην περιοχή του, απέκρουσε μια μακρινή μπαλιά με εκτίναξη και έδιωξε τη μπάλα σε πλάγιο άουτ. Ο Σπ. Γεώργαρης, με τη φόρα που είχε, έπεσε πάνω του και ο διαιτητής, αντί για το καταφανέστατο επιθετικό φάουλ, σφύριξε πέναλτι. Δεν υπάρχει τέτοιο σφύριγμα … Ανεξάρτητα από την έκταση του σκορ, το σφύριγμα αυτό δεν υπάρχει… Ο κ. Πάγκας εκτέθηκε ανεπανόρθωτα με το σφύριγμα αυτό. Ο Ι. Γεώργαρης σκόραρε για το 4 – 2, παρά την προσπάθεια του Ρουμελιώτη, που απέκρουσε προς στιγμή τη μπάλα, αλλά αυτή με τη δύναμη που είχε κατέληξε στα δίχτυα.
Οι παίκτες του Αστέρα, θυμωμένοι με την αδικία, ανέβασαν το ρυθμό τους και στο 82’ ο Μερκούρης ξέφυγε από δεξιά και πάσαρε στον Κρισάφη, που με δυνατό σουτ πέτυχε το τελικό 5 - 2. Μάλιστα η απροσεξία των Μερκούρη και Λιθοξόου, στα τελευταία λεπτά του αγώνα, που βρέθηκαν σε θέσεις οφσάιντ σε γρήγορες επιθέσεις του Αστέρα, στέρησαν από την ομάδα τους και άλλα, σχεδόν σίγουρα τέρματα.
Συμπερασματικά ο Αστέρας, κάνοντας μια εξαιρετική εμφάνιση, ‘καθάρισε’ τον αγώνα στο α’ μέρος και όταν στο β’ μέρος πιεζόταν στο σκορ, ανεβάζοντας στροφές διατηρούσε με άνεση το υπέρ του αποτέλεσμα. Ήταν ένας αγώνας που πιστοποίησε την πολύ καλή κατάσταση που βρίσκεται ο Αστέρας και τα εύσημα ανήκουν και στους παίκτες του και στην τεχνική ηγεσία του, για αυτά που παρουσιάζουν στο γήπεδο και για τα χαμόγελα, που απλόχερα χαρίζουν στους φίλους της ομάδας.
 Mtsco0cv
ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ: Ρουμελιώτης, Κουτρούλης, Μπάκας, Βασιλάρης, Μετεβελής, Μαστρογιαννόπουλος, Παπαδημητρίου, Αντωνόπουλος (λ.τρ. 71’ Λιθοξόου), Καραγιαννίδης (62’ Μερκούρης), Κρισάφη, Πεθαίνος (80’ Τάφα)
ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙ: Καραμήτος, Μπαλής, Παπαϊωάννου, Μαγγίνας, Γεώργαρης Σπ., Σενής, Γεώργαρης Ι., Ζιμπόλας, Λέπεντζης, Γεώργαρης Θ., Παρασκευόπουλος
Έπαιξαν και οι: Ζαφειρόπουλος, Στεργιόπουλος Θ., Σαϊσανάς Ν.

 ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ  asterasderveniou.gr