Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

O Κουβέλης επικεφαλής του επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ!

Μετά την επανεκλογή του ως προέδρου της ΔΗΜΑΡ ο Φώτης Κουβέλης έχει βάλει πλώρη για την θέση του επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του logiastarata.gr έχει επέλθει συμφωνία Τσίπρα - Κουβέλη εδώ και καιρό για κοινή κάθοδο των δύο κομμάτων στις ερχόμενες εκλογές γι αυτό και ο Φώτης Κουβέλης εμφανίστηκε αρνητικός στο ενδεχόμενο να προταθεί από τη συγκυβέρνηση ως υποψήφιος πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Στην αρχή ο κ.Κουβέλης σκεφτόταν αυτό το ενδεχόμενο, ωστόσο πείστηκε από τους πρώην συντρόφους του στο ΣΥΡΙΖΑ ότι κάτι τέτοιο θα τον εξέθετε στα μάτια της κοινής γνώμης ως αριστερό άλλοθι στην αντιλαϊκή συγκυβέρνηση και ως τον άνθρωπο που αν και αριστερός αποτέλεσε ανάχωμα στο να έρθει η πρώτη αριστερή κυβέρνηση της μεταπολίτευσης.

Όσοι διαφωνούσαν στη ΔΗΜΑΡ με τη στροφή προς το ΣΥΡΙΖΑ όπως οι κ.κ Ψαριανός, Οικονόμου, Λυκούδης και άλλοι έσπευσαν να αποχωρήσουν και να ανεξαρτητοποιηθούν , ενώ η πλειοψηφία των στελεχών που παρέμειναν συμφωνούν στην ουσιαστική προσχώρηση του παραπαίοντος κόμματος στην αγκαλιά του ΣΥΡΙΖΑ, τώρα μάλιστα που ανοίγεται διάπλατα η κυβερνητική προοπτική για τον Αλέξη Τσίπρα.

Το όλο σκηνικό των διαφωνιών στο συνέδριο της ΔΗΜΑΡ , που μόλις έληξε είχε να κάνει με τη διαπραγματευτική θέση των συμμετεχόντων. Έτσι οι βουλευτές του κόμματος ήθελαν άλλη ηγεσία ώστε να μπορούν με καλύτερους όρους να διεκδικήσουν αναβαθμισμένο ρόλο στη συμμαχία με το ΣΥΡΙΖΑ ενώ ο Φώτης Κουβέλης ήθελε να διατηρήσει την προεδρία για να διασφαλίσει την κατ αρχήν συμφωνία με τον Αλέξη Τσίπρα και το επιτελείο του, που τον θέλει να τίθεται επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και να λαμβάνει ανώτατο θεσμικό αξίωμα στη συνέχεια.