Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

Ο ανασχηματισμός ως "απειλή" για τυχόν... αντάρτες

Megaro-Maximou

Η έντονη φημολογία των τελευταίων ημερών για επικείμενο ανασχηματισμό της κυβέρνησης, έχει και την “άχαρη” πτυχή της… διαρκούς απειλής προς βουλευτές που θα σκέφτονταν τυχόν… ανταρσία στην ψηψοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.
Με δεδομένο ότι κανείς δεν μπορεί να βάλει το χέρι του στη φωτιά για το πώς θα συμπεριφερθεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, από τη στιγμή που η παπανδρεϊκή πτέρυγα θα μπορούσε δυνητικά να καταψηφίσει την κυβέρνηση και να οδηγήσει τη χώρα άμεσα σε πρόωρες εκλογές, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.
Με αφορμή λοιπόν και τα “φάλτσα” που ακούστηκαν το τελευταίο διάστημα, ακόμη και για αντικατάσταση του Αντώνη Σαμαρά στην πρωθυπουργία, η “απειλή” του ανασχηματισμού απέδωσε, αν κρίνει κανείς από τη… σιωπή που έχει επικρατήσει τις τελευταίες ημέρες στο “γαλάζιο” στρατόπεδο.
Το παρελθόν άλλωστε μας έχει δώσει περίσσευμα παραδειγμάτων για τη… βουλιμία του βουλευτών μπροστά στην υπουργική καρέκλα, πολύ περισσότερο όταν οι δημοσκοπήσεις προδικάζουν ήττα της σημερινής κυβέρνησης στις επόμενες εκλογές.

ysterografa.gr