Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

Τσίπρας: Το Μέγαρο Μαξίμου μας… τρολάρει!

tsipras
Στη διάρκεια της ομιλίας του στο 3ο φεστιβάλ της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε σίγουρος πως η κυβέρνηση της Αριστεράς είναι πια θέμα χρόνου, ενώ επιτέθηκε στην κυβέρνηση λέγοντας πως «το Μέγαρο Μαξίμου μας… τρολάρει παριστάνοντας πως είναι αντιμνημονιακοί»!
Χρησιμοποιώντας μία φράση διαδεδομένη στη νεολαία, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για τρολάρισμα από τη μεριά της κυβέρνησης, που όπως είπε «προσπαθούν να μας πείσουν πως αυτοί είναι οι αντιμνημονιακοί κι εμείς θέλουμε να γυρίσουμε τη χώρα πίσω».
Ακόμη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε πως «ήρθε η ώρα της ανατροπής» σε ολόκληρη την Ευρώπη.
«Εμείς δεν θα κάνουμε τα μισά απ` όσα υποσχόμαστε. Θα τα κάνουμε όλα, δεν είμαστε σαν τους άλλους», υποστήριξε ο κ. Τσίπρας, σημειώνοντας πως στη ΔΕΘ δεν έδωσε υποσχέσεις, αλλά δεσμεύσεις για όσα πρόκειται να κάνει μόλις ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση.
«Το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης θα είναι ο κορμός των προγραμματικών δηλώσεων και οι πρώτοι νόμοι που θα ψηφιστούν από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε.
Για την ψήφο εμπιστοσύνης που ζήτησε η κυβέρνηση ο Αλέξης Τσίπρας είπε πως «κανονικά θα έπρεπε οι βουλευτές της να ζητούν από την κυβέρνηση αποδείξεις ότι τους εμπιστεύεται. Εκβιάζουν μια κάποια πειθαρχία στο ίδιο τους το στρατόπεδο που διατρέχεται από γκρίνιες, νευρικές κρίσεις και κινήσεις του τύπου ο σώζων εαυτόν σωθήτω. Και την ίδια στιγμή, διατείνονται ότι η συγκυβέρνηση αποτελεί πυλώνα σταθερότητας για τη χώρα».
«Εμείς λέμε λοιπόν ότι η ψήφος που ζητάνε από τους ίδιους τους βουλευτές τους δεν είναι ψήφος εμπιστοσύνης, είναι ψήφος αγωνίας» πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας και επισήμανε:
«Την ψήφο εμπιστοσύνης δεν την δίνουν οι κυβερνήσεις στον εαυτό τους, την ψήφο εμπιστοσύνης την δίνει ο λαός, ανοιχτά και καθαρά, μέσα από τις εκλογές. Αν θέλουν όντως ψήφο εμπιστοσύνης, αν διεκδικούν ψήφο εμπιστοσύνης, αν έχει κάποιο νόημα γι’ αυτούς η εμπιστοσύνη του λαού, ξέρουν το δρόμο: Ιδού η κάλπη, ιδού και το πήδημα». 

ysterografa.gr