Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014

Εθνική... Σάντος με Ρανιέρι! ΚΕΚΛΕΙΣΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΘΥΡΩΝ ΤΟ ΜΑΤΣ ΣΤΟ «Γ. ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ» ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ


 
Η «εποχή» Κλαούντιο Ρανιέρι στον πάγκο της εθνικής μας ομάδας εγκαινιάζεται σήμερα (7/9, 21:45) και μάλιστα σε επίσημο παιχνίδι. Αυτό κόντρα στη Ρουμανία, στο κεκλεισμένων των θυρών «Γ. Καραϊσκάκης» στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής των προκριματικών του Euro 2016.

H Ελλάδα θα δώσει δίχως τον κόσμο της ένα από τα (θεωρητικά) πιο δύσκολα παιχνίδια του ομίλου της, «πληρώνοντας» τα επεισόδια στον αγώνα της προκριματικής φάσης του προηγούμενου Euro (αυτό του 2012).
Όπως έχει πει ο Ιταλός τεχνικός τυχόν αποκλεισμός από τα τελικά της διοργάνωσης που θα γίνει στη Γαλλία θα είναι «καταστροφή» κι έχει δίκιο, αφού πέραν του ότι ο όμιλός μας θεωρείται εύκολος (Ελλάδα, Ρουμανία, Ουγγαρία, Βόρεια Ιρλανδία, Νησιά Φερόε, Φινλανδία) την πρόκριση παίρνουν απευθείας οι δύο πρώτοι των προκριματικών ομίλων και ο καλύτερος 3ος , ενώ οι υπόλοιπες 8 τρίτες ομάδες θα δώσουν αγώνες μπαράζ για να προκύψουν τέσσερα ακόμη εισιτήρια.

Φυσικά στόχος της Ελλάδας είναι η πρωτιά και αν αυτή δεν έρθει τουλάχιστον η 2η θέση. Ο Κλαούντιο Ρανιέρι αναγνωρίζοντας το πλεονέκτημα των Ρουμάνων, δεδομένης της απουσίας του κόσμου, δεν θέλει να τους προσφέρει κι άλλο.
Κι επειδή έχει κάνει μόλις έξι ημέρες προπονήσεων με τους Έλληνες διεθνείς είναι αποφασισμένος, τουλάχιστον στην πρεμιέρα, να πατήσει στα βήματα του προκατόχου του. Του Φερνάντο Σάντος.
Έτσι δεν πρόκειται ν' αλλάξει το 4-3-3 (έστω και αν παραδέχτηκε ότι έχει πιο επιθετική φιλοσοφία). Η άμυνα, μάλιστα, θα είναι ακριβώς η ίδια. Ο Καρνέζης κάτω από τα δοκάρια και οι Τοροσίδης, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Χολέμπας από τα δεξιά στα αριστερά.
Στη μεσαία γραμμή καθαρός «κόφτης» θα είναι ο Ταχτσίδης (λείπει ο τραυματίας Μανιάτης, ενώ δεν έχει κληθεί ο Κατσουράνης) και μπροστά του σε ρόλο δεξιού εσωτερικού μέσου ο Σάμαρης και αριστερού εσωτερικού μέσου ο Κονέ.
Στην επίθεση, στην κορυφή θα παίξει ο Μήτρογλου, στα δεξιά ο Σαλπιγγίδης, ενώ στα αριστερά φαίνεται πως… παίζεται μία θέση μεταξύ του Σαμαρά και του Χριστοδουλόπουλου.
Το βάρος στα στημένα
Στη χθεσινή τελευταία προπόνηση πριν από τον αυριανό αγώνα με τη Ρουμανία, η οποία έγινε το απόγευμα στον Άγιο Κοσμά, ο Ιταλός Ομοσπονδιακός τεχνικός έριξε το… βάρος στα στημένα. Τόσο σε άμυνα όσο και σε επίθεση. Κάτι που δεν είχε κάνει τις προηγούμενες ημέρες.
Σήμερα οι παίκτες του Ρανιέρι είχαν πρωινό χαλάρωμα στον Άγιο Κοσμά και ακολούθως επιστροφή στο ξενοδοχείο, προτού η αποστολή μεταβεί στο «Γ. Καραϊσκάκης» για την πρεμιέρα της στην προκριματική φάση του Euro 2016.