Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

neo unizens workshop για το πρόγραμμα UNiZENS

Εμφάνιση Logo Kyllini.png
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Νέο Workshop για το πρόγραμμα UNiZENS

Ένα νέο Workshop του προγράμματος UNiZENS λαμβάνει χώρα από τις 29 έως και τις 31 Αυγούστου 2014 με παράλληλες εκδηλώσεις στα Λεχαινά και την Ανδραβίδα, υπό την αιγίδα του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης. Ο σκοπός του Workshop αυτού είναι να συμβάλλει στην απάντηση ερωτημάτων που σχετίζονται με τις ιδρυτικές αξίες, δικαιώματα και ίσες ευκαιρίες για όλους στο εσωτερικό της ΕΕ, με την ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα κοινωνικής αλληλεγγύης, αναπηρίας και κατά των διακρίσεων.

Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν τα ακόλουθα γεγονότα:


Την Παρασκευή, 29 Αυγούστου 2014, από τις 10.00 έως και τις 14.00, στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Σινέ «Άστρον» στα Λεχαινά, διοργανώνεται Στρογγυλό τραπέζι με θέμα τη "Προσβασιμότητα" ατόμων με αναπηρία, το οποίο θα πλαισιωθεί από έργο και δράσεις οργανώσεων και φορέων που δραστηριοποιούνται στο συγκεκριμένο τομέα, ενώ θα ακουστούν προτάσεις για τις πρακτικές που μπορούν να εφαρμοστούν.

Το Σάββατο, 30 Αυγούστου 2014, από τις 10.00 έως και τις 14.00, στην Αίθουσα του Δημοτικού Καταστήματος Ανδραβίδας θα γίνει συζήτηση θεμάτων που προάγουν τη συνεργατική δράση στο πλαίσιο Μεικτών Ομάδων πολιτών και αθλητικών προγραμμάτων, με τη συμμετοχή εμπειρογνωμόνων των Special Olympics και αθλητών με αναπηρία.

Το Σάββατο, 30 Αυγούστου 2014, από τις 18.30 έως και τις 20.00 στο Δημοτικό Στάδιο Ανδραβίδας και την Κυριακή, 31 Αυγούστου 2014, από τις 10.30 έως και τις 12.30 στο Κλειστό Γυμναστήριο Λεχαινών, διοργανώνονται αθλητικά events, στα οποία θα συμμετέχουν από κοινού νέοι πολίτες, μαζί με νέους με αναπηρία. Οι αθλητικές δραστηριότητες περιλαμβάνουν αγώνες στίβου, table tennis και badminton. Έχουν ήδη δηλώσει τη συμμετοχή τους το παράρτημα Special Olympics Δυτικής Ελλάδας με αθλητές και προπονητές, καθώς και ο διακεκριμένος Γυμναστικός Σύλλογος Γλυφάδας, με αθλητές, αλλά και άτομα από το παραολυμπιακό τμήμα του.

Προσκεκλημένοι του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης στο πρόγραμμα UNiZENS είναι ο Δήμος του Stare Mesto (Τσεχία, www.staremesto.uh.cz), ο Δήμος του Cellino San Marco (Ιταλία, www.csm.br.it), ο Δήμος του Guimaraes (Πορτογαλία, www.cm-guimaraes.pt), η Nantes Metropole (Γαλλία, www.nantesmetropole.fr), ο Δήμος Salzburg (Αυστρία, www.stadt-salzburg.at), o Δήμος της Παμπλόνα (Ισπανία, www.pamplona.net), ο Δήμος South Bublin (Ιρλανδία, www.sdcc.ie), ο Δήμος Gdynia (Πολωνία, www.gdynia.pl), ο Δήμος Velenje (Σλοβενία, www.velenje.si), ο Δήμος Bijeljina (Βοσνία-Ερζεγοβίνη, www.sobijeljina.org) και ο Δήμος Smolyan (Βουλγαρία, www.smolyan.bg).

 Σχετικά με το πρόγραμμα UNiZENS
Tο πρόγραμμα UNiZENS φιλοξενεί τέσσερεις τριήμερες και μία διήμερη συνάντηση διαλόγου και ανταλλαγής απόψεων, αρχών, αξιών και εμπειριών, καθώς και δύο μονοήμερες εκδηλώσεις που αξιοποιούν τον αθλητισμό ως πρότυπο και καλή πρακτική συνεύρεσης πολιτών με ιδιαιτερότητες. Το πρόγραμμα συμβάλλει στην απάντηση ερωτημάτων που σχετίζονται με τις ιδρυτικές αξίες, δικαιώματα και ίσες ευκαιρίες για όλους στο εσωτερικό της ΕΕ, με τις αρχές που αποτελούν προτεραιότητα για την καθημερινότητα των πολιτών, με την ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα κοινωνικής αλληλεγγύης, αναπηρίας και γενικά συμπεριφοράς ενάντια στις διακρίσεις, ενώ ενθαρρύνει τη συνεργασία μεταξύ των κρατών-μελών για την εξάλειψη των εμποδίων στην κοινωνική ένταξη με τη δημιουργία ενός ευρύτερου κλίματος συνοχής και ειρήνης στο εσωτερικό της που ευνοεί και την εμφάνιση νέων επιχειρηματικών δεδομένων και κινήτρων  για καινοτομία και οικονομική ανάπτυξη. Για περισσότερες πληροφορίες: www.unizens2014.eu.


Σχετικά με τον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης
Ο Δήμος αυτός της Δυτικής Ελλάδας συστάθηκε με το Πρόγραμμα Καλλικράτης από την συνένωση των προϋπαρχόντων δήμων Ανδραβίδας, Βουπρασίας, Κάστρου - Κυλλήνης και Λεχαινών. Η έκταση του νέου Δήμου είναι 354,12 τ.χλμ και ο πληθυσμός του 22.689 κάτοικοι, σύμφωνα με την απογραφή του 2011. Έδρα του Δήμου ορίστηκαν τα Λεχαινά και ιστορική έδρα η Βάρδα. Ο Δήμος έχει πλούσια παραγωγή σε αγροτικά προϊόντα και αλιεία, είναι στη πλειοψηφία του πεδινός, σε μεγάλο μέρος του βρέχεται από το Ιόνιο Πέλαγος, έχει καθαρές και οργανωμένες παραλίες, τουριστικά καταλύματα όλων των ειδών, το Λιμάνι της Κυλλήνης και το Πολεμικό Αεροδρόμιο της Ανδραβίδας, μαζί με πλήθος ιστορικών μνημείων και αξιοθέατων. Για περισσότερες πληροφορίες: www.andravida-kyllini.gr