Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στην ορκωμοσία της Ρένας Δούρου

Μπορεί η Ρένα Δούρου να μην  θέλει να ορκιστεί με θρησκευτικό όρκο και προτιμά τον πολιτικό όρκο, όμως όπως μαθαίνει ο ΑΙΡΕΤΟΣ www.airetos.gr στην σημερινή ορκωμοσία, το παρών θα δώσει ο Mακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος

Βέβαια την αρχή με πολιτικό όρκο έκανε ο επίσης Συριζαίος, νέος περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλατσιάτος, ο οποίος ορκίστηκε στις αρχές Αυγούστου.

Επίσης, στην περιφέρεια Αττικής, όπως σημειώνει η εφημερίδα «Το Εθνος», εκτός από την Ρένα Δούρου, πολιτικό όρκο θα δώσουν σχεδόν όλοι οι αντιπεριφερειάρχες και οι περιφερειακοί σύμβουλοι της παράταξής της, οι περιφερειακοί σύμβουλοι του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Θανάση Παφίλη αλλά και οι Θανάσης Τζήμερος και Κωστής Ψαραδέλης (Δημιουργία Ξανά), καθώς και η Δέσποινα Κουτσούμπα (ΑΝΤΑΡΣΥΑ).

Οπως ορίζει η σχετική εγκύκλιος, του υπουργείου Εσωτερικών, όσοι δεν δώσουν θρησκευτικό όρκο, θα ορκιστούν ως εξής: Δηλώνω στην τιμή και στη συνείδησή μου να είμαι πιστός στην πατρίδα, να υπακούω το Σύνταγμα και στους νόμους και να εκπληρώνω τίμια και ευσυνείδητα τα καθήκοντά μου...».

Η τελετή θα γίνει στο Κλειστό Γυμναστήριο της Δροσούπολης του Δήμου Άνω Λιοσίων.

.airetos.gr