Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014

Θάνος Τζήμερος για συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία

Του Θάνου Τζήμερου

ΘΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΕΙΤΕ;

Με ρωτούν αρκετοί δημοσιογράφοι για την πρόσκληση συμμαχιών που θα απευθύνει η ΝΔ. Έγραψα αυτό το κείμενο ως απάντηση:

Να συμμαχήσουμε, ναι. Η Ελλάδα μόνο με συμμαχίες μπορεί να ορθοποδήσει. Αλλά προηγουμένως να προσδιορίσουμε τον κοινό εχθρό. Για μας είναι ο λαϊκισμός και το πελατεικό σύστημα, που ζει και βασιλεύει και αντιστρατεύεται κάθε εκσυγχρονιστική προσπάθεια. Είναι αυτός ο εχθρός και της ΝΔ; Για χάρη του, για τη συντήρηση αυτού του συστήματος, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ εξοντώνουν την παραγωγική οικονομία. Έχουν καταλάβει στην κυβέρνηση ότι οι φόροι στο μη εισόδημα είναι ουσιαστικό κούρεμα καταθέσεων; Για όσους έχουν ακόμα. Για όσους δεν έχουν; Έχουν καταλάβει ότι ο ΕΝΦΙΑ είναι δήμευση της περιουσίας; Ότι μπλοκάρει την αγορά των ακινήτων, προκαλώντας αλυσιδωτές καταστροφές όχι μόνο στην οικονομία αλλά και στα κρατικά έσοδα; Οι δυνάμεις του ορθολογισμού και του επαγγελματισμού έχουν εχθρούς τον παραλογισμό και την ασχετοσύνη. Το άρπα – κόλλα. Τους νόμους, στο πόδι, που αλλάζουν κάθε δέκα μέρες.

Αποφάσισε να το σταματήσει αυτό η ΝΔ; Σήμερα υπάρχουν υγιείς δυνάμεις διάσπαρτες σε αρκετά κόμματα - και εντός Βουλής. Αλλά είναι η μειονότητα. Προσπαθούν, είναι αλήθεια, αλλά το πάνω χέρι το έχουν οι λαϊκιστές. Θα αποφασίσουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να χτυπήσουν τον κρατικοδίαιτο συνδικαλισμό δηλαδή τα φίδια που ζέσταιναν 40 χρόνια στον κόρφο τους; Θα θεωρήσουν αυτονόητη την απόδοση λογαριασμού στους φορολογούμενους για το πώς διαχειρίστηκαν τα χρήματά τους; Θα σταματήσουν να καταδιώκουν το επιχειρείν; Θα εφαρμόσουν πληροφορική παντού στο Δημόσιο;

Αν δεσμευθούν ότι θα κάνουν όλα αυτά, και θα ξεκινήσουμε τη δουλειά αύριο, θα συνεργαστούμε. Αλλά, έδειξε ο πρόσφατος ανασχηματισμός παρόμοια πρόθεση; Δυστυχώς σήμερα ο ψηφοφόρος έχει να επιλέξει ανάμεσα στον ακαριαίο θάνατο που θα προκαλέσει ενδεχόμενη εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και στον αργό και βασανιστικό που προκαλεί η φορομπηχτική κυβερνητική πολιτική και το βάλτωμα των αλλαγών. Εμείς ψηφίζουμε ζωή, δηλαδή συνολική μεταρρύθμιση, εκ βάθρων. Αν δεν την αποφασίσει η κυβέρνηση θα την επιβάλουν οι εξελίξεις και οι κλειστές κάνουλες. Να μη φτάσουμε μέχρι εκεί. Ας ψηφίσουν και άλλοι τις γενναίες, δομικές αλλαγές που χρειάζεται η χώρα, να συνεργαστούμε.

Το παραπάνω κείμενο έγραψε ο Θάνος Τζήμερος, πρόεδρος της Δημιουργίας Ξανά στην προσωπική του σελίδα

logia Starata