Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014

Μάχη σώμα με σώμα


dendias-soible
Η αποτελεσματικότητα του Νίκου Δένδια στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, είναι γνωστή και αναγνωρισμένη ακόμη και από τους πολιτικούς του αντιπάλους.

Η προσπάθεια που καταβάλει στο υπουργείο Ανάπτυξης, μένει να κριθεί.

Αξίζει να σημειωθεί όμως πως η μέχρι τώρα πορεία του δείχνει μία μεθοδικότητα.

Χωρίς μεγαλοστομίες και υποσχέσεις του «αέρα», αφού ενημερώθηκε από εγχώριους φορείς και θεσμικούς παράγοντες, προχώρησε στο επόμενο βήμα που είναι η συνάντηση με το σκληρό πυρήνα της λιτότητας ..στο Βερολίνο.

Στις συναντήσεις που πραγματοποίησε τόσο με τον Σόιμπλε, όσο και με άλλους υπουργούς της καγκελαρίας, και πέρα των επισήμων δηλώσεων, έθεσε σοβαρά το θέμα της υπερφορολόγησης, ως παράγοντα ανατρεπτικού για την ανάπτυξη. Ειπώθηκε πως το κλίμα ήταν καλό, ωστόσο, η παρουσία του Νίκου Δένδια, ως νέου υπουργού Ανάπτυξης, μάλλον «ενόχλησε» καθώς δεν φάνηκε να συμμερίζεται και να γίνεται κοινωνός της λιτότητας, της οποίας θιασώτης είναι το Γερμανικό οικονομικό επιτελείο.

Ακόμη φέρεται να τόνισε πως η μακροημέρευση αυτής της κυβέρνησης και η επιτυχής εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, στηρίζεται και στην άσκηση «άμεσης» κοινωνικής πολιτικής, καθώς οι βουλευτές που θα στηρίξουν το εγχείρημα θα πρέπει να είναι πεπεισμένοι για αυτό.

Απόδειξη των παραπάνω είναι η αποδοχή της πρόσκλησης Γερμανών επιχειρηματιών στην Ελλάδα, προκειμένου να διαπιστώσουν ιδίοις όμμασι, αν και κατά πόσο το υφιστάμενο περιβάλλον επιτρέπει την επένδυση και την επιχειρηματικότητα.

Η μάχη σώμα με σώμα συνεχίζεται.. και ελπίζουμε με άμεσα αποτελέσματα για την Ελλάδα.

Γράφει ο Τάκης Αναστασάκης
για το www.news4all.gr