Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014

Η Σοφία σκότωσε το Καστρί για να ξεχρεωθεί

Η Σοφία σκότωσε το Καστρί  για να ξεχρεωθεί

Το πούλησε αντί 700.000€ στην κόρη του Παττακού
Οταν η οικογένεια Παπανδρέου δεν μπόρεσε να γλυτώσει τις βίλες και τα οικόπεδα που κληρονόμησε, πώς θα έφτιαχνε την Ελλάδα;
ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΑΣΥΡΜΟ για την οικογένεια Παπανδρέου, συνιστά το ξεπούλημα της ιστορικής κατοικίας που φιλοξένησε τον Γέρο της Δημοκρατίας και τον Ανδρέα, στην κόρη του καρδιοχειρουργού Στρατή Παττακού.
O xώρος της βίλας στο Καστρί, που αποτελούσε σημείο αναφοράς για τον κόσμο της δημοκρατικής παράταξης, άλλαξε χέρια γιατί η Σοφία Παπανδρέου, αναγκάστηκε να πουλήσει μια από τις δέκα μεζονέτες που είχε κτίσει για να ξεχρεώσει την εφορία. Κανείς απ’ την οικογένεια Παπανδρέου, δεν ενδιαφέρθηκε για το ιστορικό αυτό μνημείο. Ούτε ο Γιώργος Παπανδρέου, που έγινε πρωθυπουργός αποκλειστικά και μόνο επειδή κουβαλούσε ένα βαρύ όνομα ούτε ο Νίκος και ο Αντρίκος. Προφανώς δεν τους συνδέει τίποτα με την παράδοση των Παπανδρέου, αλλά ούτε και με τη δημοκρατική παράταξη, ο κόσμος της οποίας θεωρεί μνημείο το χώρο και τη βίλα στο Καστρί.
Εξάλλου, έγκαιρα φρόντισαν να «βεβηλώσουν» το χώρο νοικιάζοντας μια από τις μεζονέτες στο γιο του πρώην βασιλιά, Νικόλαο. Το ξεπούλημα της ιστορικής βίλας στο Καστρί, αποκαλύπτει και την απόλυτη διαχειριστική ανικανότητα της οικογένειας Παπανδρέου. Όταν δεν μπορούν να διασώσουν ένα ιστορικό μνημείο, χάρη στο οποίο απέκτησαν όνομα, τότε πώς περιμέναμε ότι θα έσωζαν την Ελλάδα. Και στις δύο περιπτώσεις επέλεξαν το ξεπούλημα. Πρώτα οδήγησαν σε πτώχευση τη χώρα και στη συνέχεια ξεπούλησαν και την πατρική τους κληρονομιά. Δεν αποκλείεται η κίνηση αυτή να συνδέεται και με άλλες σκοπιμότητες. Γιατί οι απόγονοι του Ανδρέα αισθάνονται καλύτερα στην Αμερική, απ’ ό,τι στη χώρα μας...
Μήπως τελικά σκοτώνουν τα περιουσιακά στοιχεία για να μεταναστεύσουν οικογενειακά στην Αμερική. Ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα ήταν η καλύτερη λύση, τόσο για τους ίδιους, όσο και για τη χώρα που θα γλύτωνε από κάποιους άχρηστους και επικίνδυνους, που έφτασαν σε σημείο να κυβερνήσουν κληρονομικώ δικαίω και να την παραδώσουν στα χέρια των διεθνών τοκογλύφων.
Το ξεπούλημα του ιστορικού χώρου στο Καστρί για επτακόσιες χιλιάδες ευρώ, εκθέτει ανεπανόρθωτα τον Γ. Παπανδρέου, ο οποίος αντί να προστατεύσει αυτόν τον ιερό χώρο, άφησε αβοήθητη την αδελφή του. Γιατί με τα ποσά που κερδίζει από τις διαλέξεις ανά τον κόσμο, που τον περιφέρουν σαν αρκούδα για να μάθουν πώς κατάφερε να χρεοκοπήσει μια χώρα, θα μπορούσε να αγοράσει ο ίδιος το Καστρί, όπως θα έκανε κάθε άνθρωπος που σέβεται την ιστορία της οικογένειάς του. Ακόμα και στην περίπτωση που ήταν εντελώς ανίκανος να μαζέψει τα εφτακόσια χιλιάρικα, έπρεπε να απευθυνθεί στο ΠΑΣΟΚ για να αγοραστεί το ιστορικό μνημείο που συνδέεται με τους αγώνες της δημοκρατικής παράταξης. Είναι σίγουρο ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος, δεν θα άφηνε την ευκαιρία να πάει χαμένη και θα έβρισκε τρόπο να γλυτώσει το ιστορικό αυτό μνημείο.
Η εξέλιξη με το Καστρί, σηματοδοτεί και το πολιτικό τέλος των κληρονόμων του ονόματος Παπανδρέου. Ο κόσμος που έχει σιχαθεί και δεν θέλει πλέον ούτε να τους ακούει, ούτε να τους βλέπει. Είναι μια εξέλιξη καλή, για να τελειώνουμε με τις οικογένειες που ρήμαξαν τον τόπο και μας οδήγησαν στη χρεοκοπία. Τα πολιτικά μπάζα των τελευταίων χρόνων, παίρνουν γρήγορα το δρόμο για τη χωματερή και αυτό είναι ένα καλό σημάδι για το αύριο της Ελλάδας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο χώρο αυτό ο Γιώργος Παπανδρέου έχει κτίσει βίλα, σε οικόπεδο που του χάρισε η αδελφή του, Σοφία.

 kontranews.gr